Prognoze meteoŞtiri agricole

COD PORTOCALIU de PLOI și GRINDINĂ: SE vor ÎNREGISTRA chiar și 90 l/mp. CARE SUNT JUDEȚELE VIZATE!

O nouă alertă meteo emisă de meteorologi! Astăzi, 3 iulie, ANM a emis 2 avertizări, una de Cod Portocaliu și alta de Cod Galben, valabile pentru zilele de 3 și 4 iulie. Fenomenele vizate sunt ploi abundente și instabilitate atmosferică! Avertizarea de Cod Portocaliu a intrat în vigoare astăzi, 3 iulie, începând cu orele 10.00 și expiră mâine, 4 iulie, la ora 10.00.

În intervalul menţionat, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

Avertizarea de Cod Galben este valabilă în aceeași perioadă și vizează Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei. Unde se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25…50 l/mp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu