• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vă doriţi PRODUCȚII MAI MARI? Dar un SOL MAI PRODUCTIV, MAI AFÂNAT? TERRACALCO 95 – cel mai bun amendament de sol!

    Dr. Ing. Bogdan Costea -

    În zilele noastre trăim o provocare fantastică. Piaţa agricolă este o nebuloasă, nu ştim ce preţuri vom primi pe cerealele noastre. Tocmai din acest motiv trebuie să producem cât mai mult. Dar asta înseamnă un consum mai mare de fertilizanţi şi astfel ne cresc costurile la unitatea de suprafaţă. Din fericire, Carmeuse are soluţia, Terracalco 95®Un amendament granulat pe bază de calciu pur, cu 98% substanţă activă. Actionează ca ameliorator fizic al solului, ce previne tasarea şi compactarea, dar și chimic, reglând pH ul şi maximizând absorbţia elementelor nutritive, si biologic, punând în mişcare ciclul vieţii atât al vieţuitoarelor cât şi al microorganismelor din sol.

    Din ce în ce mai mulţi fermieri folosesc Terracalco 95 şi sunt extrem de mulţumiţi de rezultate.

    Iată mai jos câteva testimoniale:

    Florin Ciurdariu – DEDUMAF SRL, 2.000 ha, jud. Bihor

    “Am privit cu oarecare reticenţa la început Terracalco 95. Era genul ăla de produs, prea bine prezentat ca să fie adevărat. Întâi l-am comparat cu celelalte produse de pe piaţă atât carbonat de calciu, cât şi deşeu de la fabricile de zahăr şi nu numai. Am observat din prima o diferenţă când am pus pH metrul. Deşeul avea o valoare a Ph ului de 3 iar carbonatul de 7.9. Terracalco 95 avea o valoare a pH-ului de 12.5. Incredibil.

    Am luat decizia să îl folosesc când am văzut o aşa diferenta intre produse. Aveam un teren greu, tasat, compact cu un pH de 4,3-5,2. Am început pe 100 ha în vara 2016. Am avut şi un suport tehnic deosebit din partea Carmeuse. Acum, după aplicarea Terracalco, când calc pe solul meu, simt că aş călca pe burete. Culturile îmi arată foarte bine şi de abia aştept recoltatul. Între timp, mi-am făcut planul să aplic pe alte 900 ha, cu o doză de 1to/ha. Recomand Terracalco 95 cu încredere!”

    Florin Țiplea, General Manager Proseed Farming Cermei, 3.000 ha, jud. Arad

    “Am aplicat în vara anului 2016. În primăvară am semănat porumb. După semănat am avut o ploaie de 100 l în doar câteva ore. După cum se poate observa şi în poze, pe suprafeţele unde nu aplicasem Terracalco 95, nu există plante. Am fost şocat să observ că pe suprafaţa de teren pe care am aplicat Terracalco 95 am un porumb verde şi frumos chiar dacă am avut băltire prelungită. Fantastic. Am fost impresionat. Am aplicat 660 to, între 1 to şi 1.5 to/ha în funcţie de cartarea agrochimică. Vreau să vă spun atât: parcelele pe care am aplicat au fost cele mai grele şi problematice. Acum, ele au cele mai frumoase culturi. Vom continua colaborarea cu siguranţă”.

    Ing. Niculina Chiţoran – Agrotehnic SRL, Păuleşti, 750 ha, jud. Prahova

    Am folosit Terracalco 95 la recomandarea unor alţi fermieri care deja îl testaseră şi erau mulţumiţi de rezultate. Noi avem o problemă foarte mare în zona cu aciditatea solului. Pe prima solă pe care am aplicat 1 tonă Terracalco 95/Ha am obţinut în doar 2 luni o creştere a ph-ului de la 5,25 la 6,11. Deoarece am ales să mergem cu o programare în timp a utilizării Terracalco, am aplicat diferenţiat produsul pentru a urmări eficacitatea sa raportat la condiţiile pedologice impuse de fiecare solă în parte. La această solă am aplicat 300kg/ha Terracalco 95, în condiţiile în care ph-ul este 5,57 în timp ce macroelementele sunt în cantităţi bune (No3=76,16 kg/ha, P=98,28 kg/ha, K=218,40 kg/ha şi Nh4=68,32 kg/ha). În toamnă am mai aplicat şi 100 kg/ha de nitrocalcar, iar fertilizarea de primăvară s-a făcut cu 2 treceri a câte 150 kg/ha azotat de amoniu. Din cauza ploilor lungi din toamnă, semănatul grâului s-a făcut cu întârziere, în intervalul 28 oct – 2 noiembrie. Sămânţa este C1 Sorrial de la Caussade, obţinută de noi din sămânţa bază. Deşi până în acest moment nu am ajuns la recoltat să facem şi “proba cântarului”, iar acest an se anunţă ca fiind unul foarte bun, credem că Terracalco a ajutat grâul să recupereze cele 3 săptămâni de întârziere de la semănat faţă de perioada optimă şi l-a menţinut verde o perioadă mai lungă de timp. Aşteptăm recoltatul să vedem şi cum arată producţia, dar şi rezultatele pedologice ale solei şi confirmarea intuiţiei noastre că pe termen lung, utilizarea de Terracalco va duce la reducerea costurilor per ansamblu, prin reducerea costurilor cu fertilizarea. De asemenea, un alt caz l-am avut la porumb unde se poate observa cu stupoare o diferenţă enormă între parcela unde am aplicat şi cea unde nu am aplicat. Ambele au fost semănate în aceeaşi dată. Cu siguranţă Terracalco 95 şi-a găsit locul în tehnologia noastră!

    Bogdan Șchiopu, Bokwell &Bokwell SRL , 1.200 ha, Sprâncenata, jud. Olt

    La început am fost reticent. Dar reprezentantul lor m-a convins prin argumentele tehnice pe care le-a adus, conţinutul de substanţă activă al Terracalco 95. Am aplicat înainte de semănatul rapiţei. De remarcat că anul trecut în vară când am semănat reapita, am avut uscăciune totală. Înainte cu 10 zile de semănat am aplicat Terracalco 95 în doză de 1 to la hectar. În primăvara 2017, nu am văzut nici o diferenţă între parcela unde am aplicat şi cea unde nu am aplicat. La recomandarea reprezentantului Carmeuse, am luat o cazmaua şi am băgat-o în sol. Acolo unde nu aplicasem, de abia am reuşit să intru cu cazmaua, câţiva centimetrii. Am văzut nişte rădăcini firave. Încercând să intru cu cazmaua şi în sola unde aplicasem Terracalco 95, am observant că solul era afânat şi când am scos o plantă am observat un sistem radicular foarte bine dezvoltat, pesemne că se va transforma într-o plantă pe cinste. De abia aştept recoltatul. Cu siguranţă vor fi diferenţe! Recomand cu încredere Terracalco 95 tuturor fermierilor care au un sol greu, tasat, cu blocaje ale fosforului în sol.

    Pe lângă aceşti fermieri, toţi cei care au utilizat Terracalco au observat o schimbare în bine. Atât vizibil, în creşterea şi dezvoltarea plantelor cât şi cantitativ şi calitativ, într-o producţie superioară solelor unde nu s-a aplicat acest produs.

    Fermieri, Terracalco 95 îți este recomandat dacă:

    – Ai solul greu, tasat
    – Ai băltiri
    – La secetă, ai crăpături excesive
    – Ai un pH acid al solului: între 3 şi 6.5
    – Foloseşti fertilizanţi în doză mare
    – Vrei o viaţă microbiană şi a vieţuitoarelor din sol, transferată înspre o aerare puternică a solului
    – Ai viermi sârmă, ai buruieni ca şi muşeţelul, coada calului, barba ursului, volbură, păpădie etc
    – Ai blocaje ale elementelor nutritive în sol
    – Aplici destul fertilizant dar nu ai producţia pe care ţi-o doreşti
    – Îţi doreşti producţii superioare
    – Îţi doreşti plante mai rezistente la condiţiile climatice şi la boli şi dăunători
    – Eşti legumicultor
    – Vrei un produs de calitate la un preţ de bun simţ, care la final să aducă profit!

    Terracalco® contribuie la o îmbunătăţire radicală a solului, iar în baza unui program de aplicare fie doza unică, fie făcut pe 2-3-4 ani, crescând în timp record calitatea şi cantitatea producţiilor.

    Avantajele folosirii produsului Carmeuse:

    – puterea de neutralizare mai ridicată faţă de orice alt produs pe bază de calciu;
    – doză mică la unitatea de suprafaţă, comparativ cu orice alt amendament;
    – acţiune rapidă, dizolvându-se aproape instant; intră în acţiune mai rapid decât orice alt amendament;
    – produs granulat (se împrăştie cu MA-ul cu care împrăştiem fertilizanţii)
    – produs uşor manevrabil (ambalat la big-bag) – astfel costurile cu manipularea şi împrăştierea scad enorm
    – procentul de praf rezultat în urma aplicării este mult mai mic decât în cazul utilizării oricărui alt tip de amendament
    – datorită intrării rapide în reacţie, se recomandă a se folosi atât pentru campania de primăvară (ianuarie- aprilie) cât şi pentru cea de toamnă (iunie – decembrie), în funcţie de cultură care urmează.

    Pentru orice alte informaţii vizitaţi site-ul www.carmeuse-agricultura.ro şi contactaţi specialiştii noştri locali:

    Dr. Ing. Bogdan Costea – 0757.929.157; bogdan.costea@carmeuse.ro
    Ing. Ionuţ Puscasu – 0736.909.902; ionut.puscasu@carmeuse.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Când se plantează roșiile în grădină – calendar A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA