Prognoze meteoŞtiri agricole

ANM: ALERTĂ DE VREME REA! UNDE AU ÎNCEPUT DEJA VIJELIILE!

Foto: Facebook.com/Brennan Jontz Photography

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă de vreme rea vabilă pentru astăzi – miercuri, 12 iulie, și mâine, joi, 13 iulie. Deși meteorologii estimau că fenomenele legate de o instabilitate atmosferică ridicată vor apărea numai după ora prânzului, deja de dimineață se semnalează ploi torențiale și vânt puternic în mai multe județe din Transilvania, precum Sibiu și Alba. Norii de furtună s-au adunat și în județul Vâlcea, în zona Drăgășani, din informațiile primite la redacție. 

Conform ANM, în intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Astfel de manifestări se vor semnala miercuri, 12 iulie, îndeosebi în nordul, estul și centrul țării, precum și în zona montană, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 iulie) mai ales în regiunile vestice.

Pe parcursul zilei de joi, 13 iulie, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în nordul, centrul și estul teritoriului.

În după-amiaza zilei de miercuri, 12 iulie, local în Muntenia, Oltenia și Dobrogea disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 35 de grade, izolat mai ridicate în Lunca Dunării.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu