• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenția de 1.250 DE EURO PE FERMĂ! Cum puteți lua BANII DE LA APIA ÎN 2018!

    Roxana Dobre -

    Subvenția de 1.250 de euro pe fermă pentru producătorii agricoli români. O schemă de plată prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care îi protejează pe micii fermieri. Aceștia sunt exceptaţi de la utilizarea practicilor agricole benefice pentru climă şi mediu și nu li se aplică sancţiuni administrative pentru nerespectarea normelor de eco-condiţionalitate.

    Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), accesarea schemei simplificate pentru micii fermieri s-a făcut numai în anul 2015, pentru o perioadă de maxim 5 ani, cu posibilitatea retragerii în oricare dintre următorii ani, ulteriori anului depunerii cererii unice de plată. Plata acordată înlocuieşte valoarea totală a plăţilor care urmează să fie alocate fermierului în fiecare an, care includ schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi, după caz, plata pentru tinerii fermieri şi sprijinul cuplat.

    Pe durata participării la schemă, micii fermieri:
    a) sunt exceptaţi de la utilizarea practicilor agricole benefice pentru climă şi mediu;
    b) nu li se aplică sancţiuni administrative pentru nerespectarea normelor de eco-condiţionalitate;

    Fermierii care participă la schema pentru micii fermieri astfel nu au obligația de a-și declara parcelele agricole pentru care nu depun cerere de plată, cu excepția cazului în care o astfel de declarație este necesară pentru obținerea unui alt tip de ajutor sau sprijin, conform art. 8 alin. (1) lit. f) din OUG nr. 3/2015 cu modificări şi completări.

    În cazul efectivelor de animale, plata se calculează în funcţie de schema de plată şi numărul de animale eligibile pentru care se solicită plata în anul de cerere.

    Fermierii primesc anual maxim 1.250 euro/fermă

    Conform art. 61 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013, fermierii care continuă această schemă, primesc un cuantum al plății directe egal cu valoarea totală a plăților care au fost alocate fermierului în anul anterior, dar maximum 1.250 euro/fermă. (conform art. 63, alin. (2), literaa) din Regulamentul nr. 1307/2013).

    Prin excepţie, intrarea în schema simplificată pentru micii fermieri în perioada 2018 – 2019 se poate face prin moştenire. Moştenitorii pot accesa schema simplificată pentru micii fermieri, numai dacă autorul moştenirii a accesat schema în anul 2015 când aceasta a fost disponibilă.

    Ce documente trebuie să depună în 2018 moștenitorii schemei

    Fermieii care au dobândit prin moştenire suprafaţa în anul 2018, trebuie să prezinte la depunerea cererii unice următoarele documente doveditoare:  certificatul de deces al titularului decedat, certificat de calitate de moştenitor sau certificat de moştenitor.

    Fermierii care intră în schema simplificată pentru micii fermieri prin mostenire în anul 2018 , trebuie să facă dovada preluării schemei prin transfer de exploataţie, având posibilitatea de a opta pentru retragerea din schemă cel târziu până la data de 15 iulie 2018, prin notificare la APIA. Retragerea până la această dată nu va constitui sancţiune.

    Fermierii care intră în schema simplificată pentru micii fermieri prin moștenire în anul 2018, nu pot accesa spre unele măsuri cum ar fi Măsura 6, Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor sau submăsura 6.5, Schema pentru micii fermieri, din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) decât numai după cel puţin un an de participare în schemă. Fermierii care s-au retras din Schema simplificată pentru micii fermieri în anii anteriori, sau nu au primit plăţi în cadrul acestei scheme, nu au posibilitatea de a accesa Submăsura 6.5 în anul 2018, deoarece au obligaţia de a rămâne în Schema simplificată pentru micii fermieri cel puţin 1 an.

    După cel puţin un an de participare în schemă, micii fermieri pot opta să treacă la schema simplificată pentru micii fermieri, prevăzută la art. 19 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 1.305/2013, în condiţiile stabilite prin Măsura 6, submăsura 6.5 din PNDR 2014 – 2020.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte