• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IONICĂ NECHIFOR, ROMOVIS despre ultimul scandal de la MADR: Sper ca DOMNUL VIȘAN să ne contrazică cu FAPTE ȘI NU CU VORBE!

    Roxana Dobre -

    Reacții în lanț și nemulțumiri ale liderilor fermierilor din România după numirea ca secretar de stat în Ministerul Agriculturii a lui Mihai Vișan, fost director executiv al Romalimenta. Declarații dure vin și din partea oierilor iar prin vocea secretarului general al Romovis, Ionică Nechifor, aceștia afirmă că ”numirea unei persoane cu o responsabilitate atât de mare, ar fi trebuit să fie una transparentă și cu consultarea organizațiilor reprezentative”.

    ”Odată cu numirea domnului Mihai Vișan în conducerea MADR se confirmă ceea ce spuneam la Conferința LAPAR și citez ‚’’unii lideri auto-proclamați au metode de a penetra în a produce legi’’. Ei, bine, făceam referire liderii Romalimenta. Iată că au metode nu doar în a produce legi, ci și în a-și numi secretari de stat în MADR. Industria alimentară are nevoie de reprezentant în conducerea MADR și este bine că decidenții se gândesc să coopteze din rândul organizațiilor profesionale, numai că, numirea unei persoane cu o responsabilitate atât de mare ar fi trebuit să fie una transparentă și cu consultarea organizațiilor reprezentative”, afirmă Ionică Nechifor.

    Ionică Nechifor, Romovis: ”Am unele rezerve privind susținerea producătorilor autohtoni prin această numire ”

    Liderul oierilor își arată îngrijorarea și subliniază ferm că producătorii români nu vor avea partea de vreo susținere din partea noului secretar de stat.

    ”Cunoscând poziția liderului Romalimenta față de producătorii români și susținerea pe față a multinaționalelor privind Legea 321 în formă actualizată, este oare o încercare a multinaționalelor în a-și consolida liniștea pe piața românească și totodată distrugerea producătorului autohton? Sper ca domnul Vișan Mihai să ne contrazică prin fapte și mai puțin prin vorbe. Federația Romovis, pe filiera produsului obținut din creșterea animalelor (ovine,caprine), are nevoie de o susținere consistentă în prelucrarea și promovarea produselor tradiționale dar și cele procesate. Depindem foarte mult de legislația națională, legislație care să conducă la o colaborare între producătorul de materie primă – fermierul și procesator și care să ofere consumatorului un produs sănătos, sigur și de calitate”, a mai punctat Ionică Nechifor.

    Agrointeligența -www.agrointel.ro i-a dat ocazia noului secretar de stat să răspundă acuzelor privind opunerea sa la Legea 150/2015 care aducea modificări importante la Legea 321/2006

    ”În Legea nr. 321 știți că s-a început să se lucreze la corectarea unor puncte pe care Comisia Europeană le consideră pasibile de un eventual infringement. Eu, cel puțin din discuțiile și dezbaterile pe care le-am avut în ultimul timp la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, am văzut că există dorință de a rezolva aceste chestiuni și sunt optimist că vom găsi căile mai bune, astfel încât atât producătorii din agricultură, cât și procesatorii din industria alimentară să găsească echilibrul necesar în relația cu comercianții, comercianții mari și mic și în final consumatorul să fie cel mai bine servit”, a declarat Mihai Vișa în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro. 

    Vă reamintim că Mihai Vișan a fost numit marți, 18 iulie, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Numirea a fost publicată în Monitorul Oficial și lărgește astfel echipa ministrului Petre Daea. Din echipa de conducere a MADR mai fac parte în prezent secretarii de stat Daniel Botănoiu, Alexandru Potor și Claudiu Sorin Roșu Mareș, precum și subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima.

    Numirea lui Mihai Vișan la Ministerul Agriculturii a atras o serie de reacții negative din partea liderilor fermierilor din România. Citiți declarațiile lor în articolul: LIDERII FERMIERILOR despre numirea lui MIHAI VIȘAN la MADR: O SFIDARE LA ADRESA AGRICULTORILOR!


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Când se seamănă semințele de roșii Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii