Prognoze meteoŞtiri agricole

GRINDINĂ MARE CÂT OUL DE GĂINĂ!

Fenomene meteo dramatice se abat în această vară peste satele, comunele și orașele țării. Parcă mai frecvente decât în anii precedenți, căderile de gridină au ajuns să fie la ordinea zilei și nu există avertizare meteorologică fără gheața care face ravagii în agricultură de fiecare dată. 

Cele mai recente imagini groaznice cu grindina căzută vin din județul Brăila, acolo unde Vali dogaru a postat pe pagina sa de Facebook fotografii în care gheața este de dimensiunea unui ou de găină. Reacțiile nu au întârziat să apară, mulți întrebându-l dacă a scăpat teafăr din căderea de gheață.

Începând de astăzi, 27 iulie, de la prânz, și până mâine, sunt șase județe aflate sub alertă meteo de Cod Galben. Printre aceste județe se numără și Brăila. astfel, până mâine inclusiv, în sud-estul teritoriului, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu