Prognoze meteoŞtiri agricole

ALERTĂ de la ANM: FENOMENUL METEO care LOVEȘTE DE MÂINE TOATĂ ROMÂNIA!

ANUNȚ în premieră anul acesta din partea specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie. Începând de mâine, mai exact în intervalul 2 – 3 august, vor intra în vigoare două codurile de avertizare, unul galben și altul portocaliu. Sunt vizate fenomene precum intensificare val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat!

Harta cu zonele afectate de cele două coduri

Codul Portocaliu intră în vigoare miercuri și expiră joi (2 și 3 august), perioadă în care valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

Codul galben intră în vigoare miercuri și expiră joi (2 și 3 august), perioadă în care în nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu