Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ANUNȚUL MINISTRULUI DAEA despre SUBVENȚIILE APIA DIN TOAMNĂ!

Ministrul Agriculturii Petre Daea, veste bună pentru fermierii care așteaptă avansul din subvențiile pentru Campania 2017! În această perioadă, inspectorii agenției de plăți se află în plină desfășurare a controalelor pe teren, iar sumele necesare achitării banilor către producătorii agricoli urmează să intre în conturile APIA. Vestea a fost dată astăzi, 4 august, de către ministrul agriculturii Petre Daea. 

”România are în țară 2,25 miliarde de euro de la UE. Am trimis o cerere de restituire pentru 313 milioane de euro. Vă asigur că toți banii pentru agricultură vor fi aduși în țară pentru va agricultorii să aibă fondurile necesare”, a spus Daea la începutul ședinței de Guvern după ce premierul Mihai Tudose l-a interogat despre situația anului agricol.

Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua începând cu data de 15 octombrie urmând ca plata regulară să se desfășoare între 1 decembrie 2017 – 31 martie 2018.

2017 – producții record în agricultură

Premierul Mihai Tudose și ministrul Agriculturii, Petre Daea, au declarat, la începutul ședinței de Guvern că anul acesta vom avea o producție record în agricultură. De asemenea, Petre Daea a raportat faptul că toate fondurile europene disponibile au fost absorbite. 

”Suntem la maxim cu exporturile, iar pe zona de agricultură înțeleg că stăm mult mai bine decât ne-am prognozat. Pentru prima dată, prin eforturile ministrului Daea tot ce a fost de luat ca fonduri europene, iar agricultorii au primit înainte subvenția la agricultură. Se pare că vom avea cele mai mari producții la câteva sectoare la grâu, la floarea soarelui. Înțeleg că vor fi chiar producții record în multe sectoare”, a declarat Mihai Tudose.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Daea…tudose….propaganda politica,aceeasi an de an,cu productii record in gradina dansilor pt ca marii traideri si comercianti de cereale sa poata linistiti sa scada pretul la cereale pt a le putea plati protectia.

  2. Da domnule ministru producții făcute de fermieri prin eforturile Dvs si a predecesorilor Dvs . S-a ajuns In situația in care un ministru sa se lauda cu faptul ca a dat banii ce ni se cuvin la timp .Mare performanța . Succes in continuare la astfel de realizări .

Scrie un comentariu