• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IONICĂ NECHIFOR îl somează pe EMIL DUMITRU să spună CINE SUNT ”BĂIEȚII DEȘTEPȚI” DIN ZOOTEHNIE!

    agrointeligenta.ro -

    Primele reacții după ”nucleara” lansată de Agrointeligența-www.agrointel.ro în această dimineață! Asociația Moldoovis din Botoșani comunică o poziție oficială după ce Emil Dumitru, președintele Federației Naționale Pro Agro, a cerut prin intermediul Agrointeligența ca autoritățile să facă verificări la modul în care sunt cheltuite subvențiile de stat de către UNELE asociații care dețin cărți de rase.

    Începând cu anul 2015, pentru a încasa Sprijinul Cuplat pentru Zootehnie, fermierii trebuie să aibă animalele eligibile înregistrate în aceste cărți de evidență și să aibă pentru ele efectuat un Control Oficial al Performanțelor. Agrointeligența – www.agrointel.ro a publicat și sumele pe care le-a primit fiecare asociație de crescători de animale începând de la introducerea noilor criterii pentru subvenția cuplată. Una dintre organizațiile care apare în tabelul de la Agenția Națională pentru Zootehnie este și Asociația Moldoovis Botoșani, care în perioada iunie 2015-ianuarie 2017, a primit de la bugetul de stat un sprijin total de 269.999,10 lei, bani alocați în baza HG 1179/2014.

    Reacția din partea Asociației Moldoovis Botoșani vine prin vocea președintelui Ionică Nechifor care precizează că organizația pe care o conduce ”deține și coordonează Registrul Genealogic al ovinelor din rasa Karakul de Botoșani, organizație profesională respectată în rândul crescătorilor de oi din județul Botoșani și din țară”.

    ”Activitatea de selecție în vederea ameliorării  rasei Karakul de Botoșani este una intensă, solicitantă, implică multă responsabilitate, seriozitate din partea organizației dar și a fermierului. În activitatea de apreciere a însușirilor pielicelelor, dar și al originii mieilor  se impune o expertiză și experiență  acumulată în timp, cu un personal constant și bine pregătit din punct de vedere profesional. Rasa Karakul de Botoșani este apreciată atât la nivelul UE cât și în zonele arabe , fiind o rasă cu potențial de a produce carne, lapte și pielicele karakul de diferite culori și nuanțe”, vobește Nechifor despre activitatea Moldoovis Botoșani.

    Despre declarațiile făcute de către președintele Federației Naționale Pro Agro, Ionică Nechifor este înverșunat: ”Îl somez sa-și ceară scuze, sau să spună concret la cine face referire și să nu denigreze toate rasele din specia ovine existente pe teritoriul României”.

    Vă reamintim că președintele Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru, a denunțat astăzi în exclusivitate că s-au alocat sume uriașe de la bugetul de stat către unele asociații care au luat acest sprijin degeaba.

    ”Făcând o analiză foarte atentă a răspunsurilor pe care Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) ni le-a dat de-a lungul timpului am constatat că unii dintre gestionarii cărților de rasă s-au transformat în niște, să utilizez un termen de jargon, ”băieți deștepți” abonați la banii publici la subvențiile pentru gestionarea cărților de rasă. Se știu ei cine sunt aceia, dar eu nu pot să accept lucrul acesta – că doar o mică parte dintre fermieri primesc sprijinul cuplat zootehnic și elementul de departajare este apartenența la aceste cărți de rasă, mai ales că anual sunt sume consistente plătite pe sectorul bovin și pe sectorul ovin, către aceste asociații, unele dintre ele ajungând la sume de 3 milioane și ceva de lei, ceea ce însemnă foarte mulți bani și nu se vede nimic în  chestiunea asta”, a declarat liderul fermierilor din Pro Agro pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro. 

    Citiți mai multe în articolul:

    EXCLUSIV! ”BĂIEȚII DEȘTEPȚI” din agricultură. EMIL DUMITRU, Pro Agro: EXISTĂ O MAFIE A CĂRȚILOR DE RASĂ! CE SUME AU ÎNCASAT ASOCIAȚIILE!


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”