Prognoze meteoŞtiri agricole

SCHIMBARE RADICALĂ A VREMII. ANUNȚUL FĂCUT DE ȘEFA ANM pentru URMĂTOARELE ZILE!

Schimbare neașteptată a vremii în acest final de săptămână!  Elena Mateescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat astăzi, 10 august, în cadrul unei conferințe de presă că pentru zilele ce urmează, meteorologii prognozează o răcire accentuată a vremii în jumătatea de vest a țării, unde temperaturile vor scădea și cu 10 grade față de cele înregistrate în aceste zile, iar termometrele nu vor depăși pe timpul zilei 24 grade Celsius.

Codul galben de caniculă aflat momentan în vigoare va fi extins în cursul zilei de joi pentru județe din sudul Moldovei și Muntenia, urmând să fie valabil în zilele de sâmbătă și duminică, a mai spus directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vă reamintim că astăzi este în vigoare o alertă cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat! Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade.

În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade. În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.

 Citiți și:

 INFORMARE DE LA ANM! CE JUDEȚE SUNT VIZATE DE ALERTELE METEO!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu