Ştiri agricole

33 DE MISTREȚI, OMORÂȚI PE LOC! ”Am chemat POLIȚIA ȘI AMBULANȚA!”

Foto: www.pandurul.ro

Fără precedent! 33 de mistreți au fost doborâți pe loc de către un tânăr de 30 de ani care se întorcea din Italia. Spectaculosul eveniment, unul greu de crezut dacă nu ar fi imagini de la fața locului și mărturiile oamenilor, s-a petrecut în județul Gorj.

Accident mai puțin obișnuit aseară, în judeţul Gorj. Un șofer care se întorcea din Italia, acasă, la Târgu Jiu a omorât 33 de porci mistreţi care i-au ieşit în cale. Speriat, bărbatul a sunat imediat la 112.

Accidentul a avut loc pe drumul național 67, în dreptul localității Ciuperceni. Șoferul spune că a lovit un singur animal, după care a derapat si a intrat în ceilalți porci care mergeau pe marginea drumului.

Conducătorul auto este mulţumit că a scăpat nevătămat din acest accident, cu toate că maşina a suferit serioase avarii: „Unul a intrat sub roţi şi m-a aruncat în ceilalţi. Nu i-am văzut, fiind şi întuneric. M-am speriat. Nu ştiam ce sunt. Am crezut că sunt ciobani şi am chemat poliţia şi ambulanţa“.

La fața locului au ajuns și vânătorii care au luat porcii de pe șosea. Carnea va fi analizată, iar animalele incinerate sau valorificate.

”Efectivele de mistreți s-au înmulțit semnificativ. E păcat, totuși, că unii sunt purcei fătați acum 2-3 săptămâni. E o zonă care tot timpul e cu belele, cu probleme. Am vorbit și cu cei de la drumuri să puem o limitare. Văd că, deocamdată, nu s-a luat nicio măsură”, a declarat Florin Nuță președintele unei asociații de vânători.

Șoferul a scăpat nevătămat, dar maşina a fost avariată şi va avea nevoie de reparaţii în service. Fapta lui însă va rămâne de poveste în comuna gorjeană, unde bărbatul este considerat un adevăart erou, mai ales că mistreții au distrus în ultimele săptămâni o mare parte din cultura de porumb a oamenilor din zonă.

Surse: Digi 24, Pandurul.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Bunul Dumnezeu sa ne scape de aceste salbaticiuni si de satanistii care se opun lichidarii acestor animale atat de distructive pentru culturi, ducand la ruinarea economiei nationale si infometarea populatiei care traieste la tara si nu au salariuLa Sinmca Noua nu se mai cultiva nimic.Au stricat pajistile si nu mai avem nimic.Nu am primit nici o despagubire desii am facut demersurile legale.Practic se poate spune ca din cauza salbaticiunilor aparute de 50 ani si in continua inmultire populatii intregi au fost nevoite sa plece de la sat si sa se transforme din producatori in consumatori.

  2. Sa-i de Dumnezeu sanatate sa mai treaca pe acolo…si la fel sa faca. Platesc eu reparatiile…. E o zona in care unii au renuntat de 4-5 ani sa mai puna porumb. Mai nou ataca si culturile de grau. E jale si nimeni nu face ni9mic. “inteligentii “aia de la ITRSV Valcea freaca menta degeaba, nu recensaminte, nu actiuni, nu masuri de limitare, nimic… Coboara cate 50-60 o data si unde fac popas…adio cultura.Degeaba dai cota de recoltare cate 30-40 pe an cand porcii se inmultesc exponential. Acum 2 ani a fost cota de vanatoare “0” pe unul din fondurile din zona. Normal, de la Valcea din birou nu se vede nici porcu’ nici pagubele. Inca o data se dovedeste ca cei care tin in mana fraiele unui domeniu…..HABAR N-AU SA GESTIONEZE IN SITUATII DE CRIZA. La ei timpul trece leafa merge….

Scrie un comentariu