Prognoze meteoŞtiri agricole

VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL! Care sunt JUDEȚELE UNDE REVIN FURTUNILE ȘI GRINDINA!

Foto: Digi24.ro

Schimbare bruscă a vremii! Meteorologii au anunțat că temperaturile vor scădea radical și vor avea loc episoade de instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Intervalul de instabilitate va fi valabil în perioada 20 august, ora 18.00 – 22 august, ora 8.00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

În după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

Cod galben pentru 15 județe

Tot astăzi, meteorologii au emis o avertizare de cod galben valabilă pentru 15 județe. Aceasta este activă în intervalul  20 august, ora 23.00 – 21 august, ora 23.00 și vizează ploi însemnate cantitativ.

Potrivit meteorologilor, la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu