Creșterea animalelorŞtiri agricole

15.000 DE OIERI, INTRAȚI ÎN PROGRAMUL GUVERNAMENTAL!

Crescătorii de ovine din România profită de ultimele săptămâni rămase pentru a se înscrie în programul guvernamental menit să îi sprijine într-o problemă majoră în activitatea lor economică. Președintele Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, a anunțat că un număr de 15.000 de oieri s-au înscris deja pentru a beneficia de ajutorul de minimis pentru valorificarea lânii.

Sunt bucuros că în programul nostru care va intra în vigoare de anul viitor, de colectare a lânii, lână care în România ani de zile s-a ars, s-au înscris până acum peste 15 000 de oieri, din câte ne-a spus nouă ministrul, și numărul va mai crește”, a declarat Liviu Dragnea astăzi, în cadrul unei deplasări în județul Călărași.

Dragnea îi sfătuiește pe crescătorii de animale să aibă încredere în ajutorul de minimis derulat de Guvern.

Este important că oamenii noștri au început să aibă încredere, pentru că până la urmă, ei dacă își recapătă încrederea și curajul, își vor dezvolta investițiile și încet-încet vom reuși să câștigăm această bătălie cruntă. Nu-i ușoară. Creșterea producției agricole în România, a zootehniei, a producției legumicole, pomicole, nu produce bucurie sau mulțumire în alte părți. Ne uităm cu atenție și cu speranță la producția de struguri din această toamnă, dar o să ne întâlnim atunci când va fi cazul”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Fermierii care vor să beneficieze de subvenția pentru lână trebuie să se înregistreze la Direcția Agricolă până în data de 28 august. Documentele pe care trebuie să le aducă sunt: copie după buletin, copie după certificatul de înregistrare la Oficiul Comerțului (acolo unde este cazul), dovada unui cont bancar activ, declaraţie pe proprie răspundere și un document prin care să ateste că exploatația de ovine este înregistrată.

Cuantumul sprijinului – unul de tip ajutor de minimis (adică prin care fermierii nu pot primi mai mult de 15.000 de euro timp de trei ani ca ajutor de stat de acest tip) este de 1 leu pe kilogramul de lână ce va fi valorificată cu acte.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul Agrointeligența


1 comentariu

Scrie un comentariu