Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

LIVIU DRAGNEA: Începem PLATA SUBVENȚIILOR din 16 OCTOMBRIE!

Subvențiile acordate la timp au ajutat fermierii să scoată producții istorice dar au creat și o situația fără precedent în România: băncile au început să îi ”vâneze” pe fermieri pentru că aceștia nu au mai avut nevoie de împrumuturi. Afirmația îi aparține lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, cel care a subliniat că ”în România au intrat 2,7 miliarde de euro”. 

”Faptul că Ministerul Agriculturii a alocat subvenții la timp, adică până la finalul lunii martie și fermierii au putut beneficia de acești bani și vorbim de bani serioși, 2,7 miliarde de euro, dintre care 2,2 miliarde de euro de la UE, bani care au intrat în România, s-a ajuns în situația în care în mai multe zone băncile au început să-i caute pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci. Nu au mai avut nevoie, au avut banii la timp. De asemenea, începând cu 16 octombrie, o să înceapă plata în avans a subvențiilor ca fermierii să nu aibă nici un fel de probleme financiare”, a explicat Dragnea, astăzi, 22 august,  în cadrul unei vizite de lucru în județul Călărași, prilejuită de începerea lucrărilor de execuție privind modernizarea SPA 388 Navele 2 și 3 din amenajarea de irigații Boianu-Sticleanu și Gălățui-Călărași. La eveniment a participat și ministrul agriculturii, Petre Daea.

Acesta a fost lăudat de șeful PSD care a afirmat că ”este un om care trăiește în fiecare zi și în fiecare noapte pentru fermierii români”.  ”Am mare încredere în ministrul Agriculturii, este un om care trăiește în fiecare zi și în fiecare noapte pentru fermierii români și pentru agricultură. L-am încurajat să continue așa, și-a făcut și o echipă bună la minister și rezultatele încep să se vadă”, a punctat Liviu Dragnea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu