• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PLANURILE AUTORITĂȚILOR pentru FERMIERI!

    agrointeligenta.ro -

    Planurile Ministerului Agriculturii pentru fermieri! După intrarea în vigoare a unei noi legislații în domeniul îmbunătățirilor funciare, acum sunt în plan 2 milioane de hectare irigate până în 2019! Este ținta stabilită de autorități pentru terenurile ce vor fi irigate dar și  apa gratuită pe canalele mari până la stațiile de punere sub presiune.  

    ”Până acum s-au contractat peste 700 de mii de hectare de teren pentru irigații. Vor ajunge undeva la 800 de mii și poate se vor depăși. Ne interesează ca în 2019 cele aproape 2 milioane de hectare stabilite de noi prin programul de guvernare să fie contractate și apa gratuită pe canalele mari până la stațiile de punere sub presiune să fie gratuite, în așa fel încât producția să crească. Este unul din principalele elemente de creștere economică din România, potențialul este mare, și pentru că toată lumea vobește de potențialul agricol al României, numai că până acum nimeni nu l-a identificat”, a declarat ieri, marți – 22 august, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragea.

    1,31 miliarde sunt în programul național de investiții cu bani de la bugetul statului și 431 de milioane de euro prin PNDR

    Prezent la eveniment, ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat și sumele care au fost investite în irigații.

    1,31 miliarde sunt în programul național de investiții cu bani de la bugetul statului și 431 de milioane de euro prin PNDR. Numai puțin, anul nu s-a terminat. După cum vedeți, sunt lucrări în curs, o să vă mai chemăm și în lunile următoare la alte obiective de investiții unde veți vedea lucrări de amploare care se execută în paralel. Spun în paralele, pentru că, uitați-vă dumneavoastră, noi trebuie să păstrăm și apa pentru nivelul de irigat și lucrăm din punct de vedere al refacerii sistemului ca atare. Iată de ce astăzi se decuplează de la priză doar două nave, lasă restul să lucreze în așa fel încât să avem nivel de exploatare pentru a iriga culturile. Nu ne-a permis timpul acum, pentru că a plouat azi-noapte și bine a făcut, pentru că a plouat 50 litri/mp. Mergeam într-o solă unde puteați să vedeți cum se irigă o cultură de soia. Aș vrea să vă spun că cele 600.000 de hectare care sunt contractate se irigă culturile duble pentru că iată, grâul s-a recoltat, păioasele s-au recoltat, mazărea de asemnea, floarea și-a încheiat perioada de vegetație, porumbul e pe sfârșite și atunci se irigă culturile duble, iar fermierii au înființat culturi duble cu soia, cu porumb, cu floarea soarelui. Apropo de mersul pe câmp, fermieri care chiar știu, înțeleg la fața locului ce trebuie să facă în așa fel încât randamentele la unitatea de suprafață să crească”, a declarat ministrul Petre Daea.

    Marţi, 22 august 2017, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, și liderul PSD Liviu Dragnea s-au deplasat în teren pentru a asista la începerea lucrărilor de execuţie privind modernizarea SPA 388 Navele 2 şi 3 din amenajarea Boianu-Sticleanu şi Gălăţui-Călăraşi, jud. Călaraşi.

    Amenajarea Gălăţui Călăraşi a fost pusă în funcţiune în anul 1972 iar suprafața amenajării este de 751.97 ha.  

    Punctul de alimentare (priza) al acestei amenajări este situat pe Fluviul Dunărea la km 388 şi adăposteşte într-o nisă o staţie de pompare plutitoare formată din 5 unităţi de pompare cu câte 6 grupuri de pompe tip DVR 2-87 , cu un debit total instalat de 65 mc/s. 

    Iată cum arată graficul lucrărilor privind modernizarea SPA 388 Navele 2 şi 3 din amenajarea Boianu-Sticleanu şi Gălăţui-Călăraşi, jud. Călaraşi:

     


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA