• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SYNGENTA a anunțat CELE MAI NOI PRODUSE pentru FERMIERII DIN ROMÂNIA!

    Roxana Dobre -

    Reuniune importantă la București! În această perioadă se desfășoară în Capitală Conferința globală SEEDCARE organizată de compania Syngenta, eveniment la care participă cei mai mari specialiști ai companiei din 40 de țări, experți în tratament pentru sămânță. Astăzi, miercuri, 22 august, echipa Syngenta din România a organizat o masă rotundă cu presa de specialitate unde au fost discutate care sunt tendințele pe piața semințelor din țara noastră dar și care sunt planurile de business ale companiei! 

    ”Știm foarte bine importanța tratamentelor semințelor. O cultură sănătoasă și un randament mai mare la culturi depind în primul rând de sămânță, de genetica semințelor. Dar, pentru a ne proteja această investiție, la fel de important este să o și tratăm, să tratăm sămânța, mai ales în contextul creșterea presiunii bolilor, schimbărilor climatice. Aici s-au reunit acești colegi, specialiști pe domeniu pentru a discuta tendințele, planurile de business ale companiei”, a declarat Andrei Măruțescu, director de comunicare al companiei Syngenta România în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro. 

    Nevoile de sămânță, adaptate fermierilor din România

    Reprezentanții companiei recunosc că nevoile climatice ale fiecărei țări sunt o adevărată provocare în ceea ce privește adaptarea la nevoile fermierilor.

    ”(…) Și evident trebuie să ne adaptăm la nevoie fermierilor. Deci orice produs pe care îl aducem este testat, adaptat și se ia decizii cu specialiștii tehnici dacă produsul este sau nu pentru piața din România. Asta este prima condiție. Dar cu această ocazie a acestui eveniment, l-am avut alături de noi și pe Jon Parr, President Global Crop Protection care a vorbit despre tranzacția cu Chem China, care evident este o tranzacție despre care toți am aflat și am citit în presă, despre ce se întâmplă în momentul de față, consolidarea pieței. Am avut-o alături astăzi și pe Ioana Tudor, care este director global pentru Tratament sămânță. Și, cu acest prilej, am zis că nu se poate să nu avem o întâlnire cu ea și cu Jon să explice presei de specialitate  ce pregătim noi, ce pregătește compania noastră pentru fermieri, care sunt planurile noaste, ce se întâmplă cu noi după ChemChina și ați primit aceste informații astăzi direct de la liderii, conducătorii noștri. Acesta este rolul acestei mese rotunde cu presa. Doresc să mulțumesc Agrointeligența pentru participare, pentru interesul de a comunica informații cititorilor și vă așteptăm la evenimentele noastre”, a mai spus Măruțescu.

    Ioana Tudor, Global Head of Seedcare Syngenta:  ”Avem șase substanțe active noi, pe care o să le aducem pe piață în următorii câțiva ani”

    Prezentă la eveniment, Ioana Tudor, Global Head of Seedcare Syngenta a anunțat că în prezent compania deține 6 substanțe active noi, pe care o să le aducă pe piață în următorii câțiva ani.

    ”Deci foarte, foarte impresionant. Deci trebuie să ne uităm la culturi, ce progrese fac pe partea de cercetare. Uneori încercăm să încorporăm când facem dezvoltare de noi varietăți, eventual rezistență naturală a plantelor, în alte momente trebuie să complementăm cu chimicale. Și, de asemenea, din cauza produselor se schimbă întotdeauna natura, deci sunt mai multe stresuri. Ce mergea acum câțiva ani, de multe ori poate o să trebuiască să venim cu un produs nou. Și avem o perioadă foarte bună. Avem 6 substanțe active noi, pe care o să le aducem pe piață în următorii câțiva ani, deci foarte, foarte impresionant”, a explicat specialistul de la Syngenta.

    Privind strict piața din România, Ioana Tudor a subliniat că pe partea de fungicide o să fie lansate ”niște produse foarte interesante”.

    ”Unul este Vibrance, un fungicid foarte, foarte special, pentru că protejează împotriva a o grămadă de boli, vreo 3 pagini de boli, foarte multe recolte. În România o să-l lansăm pe cereale, pe porumb și pe sfeclă de zahăr, deci în următorii 2 ani o să fie comercial. Deja am lansat produsul în alte țări, în afara UE, dar în UE durează mai mult să obținem aprobarea”, a mai anunțat reprezentanta Syngenta.

    În continuarea listei cu noutăți aceasta a amintit și un produs pentru cultura de porumb. ”O să aducem, să sperăm sezonul următor, Maxim Quattro. Deci acesta este un produs, combinație de 4 substanțe active de fungicid într-unul singur. Foarte ușor de aplicat, foarte concentrat și este un produs care este constant peste tot în lume. Și asta este foarte important, mai ales pentru România, care este o țară mare de producție de semințe. Deci de multe ori semințele produse în România sunt exportate în foarte multe țări din Europa și afară”, a mai spus specialistul.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA Combinatul de îngrășăminte Azomureș își va relua activitatea zilele următoare

    Ultimele știri

    România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini