Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

TERMENE APIA în lunile AUGUST ȘI SEPTEMBRIE pentru PLATA SUBVENȚIILOR CĂTRE FERMIERI!

Termene la agenția de plăți în perioada următoare! Calendarul care îi interesează pe fermierii români și care se referă la subvențiilor lor a fost publicat într-un buletin oficial elaborat lunar de către centrul APIA Gorj. 

Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă care sunt acțiunile și termenele la APIA pentru perioada august-septembrie 2017!

 • 21 august 2017 – 06 octombrie 2017 – a doua sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurire”, aferentă submăsurii 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul PNDR 2014-202.

Detalii despre măsură găsiți aici:  APIA ANUNȚĂ OFICIAL: ”DE ASTĂZI AM ÎNCEPUT SĂ PRIMIM CERERILE FERMIERILOR!”

 • 31 august 2017—termen limita vizare carnete de rentier agricol.

Detalii găsiți aici: RENTĂ VIAGERĂ APIA: Vizarea carnetelor de rentier agricol se poate face până CEL TÂRZIU pe 31 august

 • 1 septembrie 2017—finalizare controale, sector animalier. Pentru anul 2017, eșantionul este de 4043 exploatații la nivel național, cu variații cuprinse între 2 – 233 exploatații, în funcție de județ.  În acest scop, persoanele nominalizate vor studia și analiza documentația de control; vor studia cadrul legal și instrucțiunile privind acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii pentru speciile ovine/caprine și sprijinul cuplat în sectorul zootehnic; vor verifica data extragerii din RNE a raportului exploatației, care urmează să  fie controlată, raport care trebuie să fie extras în ziua/preziua efectuării controlului la fața locului; vor verifica dacă există diferențe între animalele din raportul de control și animalele din extrasul. Inspectorii care efectuează controlul, trebuie să verifice la fața locului documentele justificative, corespondența dintre datele înscrise în cererea unică și datele înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE), exactitatea și corectitudinea datelor înregistrate în Registrul Individual al Exploatației (RIE) și existența animalelor în exploatație, pentru animalele cu retenție sau/și existența documentelor justificative pentru animalele ieșite din efectiv pentru schemele de sprijin cuplat tineret mascul/femel și/sau animale ieșite ca urmare a circumstanțelor naturale (CN), a cazurilor de forță majoră (FM), sau alte cauze.

31 septembrie—termen finalizare controale, sector vegetal.  Eșantionul de control conține un număr de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de ecocondiționalitate, a schemelor de sprijin pe suprafață și în sectorul zootehnic, astfel: pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 28.547 fermieri și pentru controlul pe teren prin metoda teledetecției – 75.599 fermieri. Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua începând cu data de 15 octombrie 2017 iar plata regulară pentru anul de cerere 2017 se va efectua între 1 decembrie 2017 – 31 martie 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. Suntem europeni su respectam legea ca cine munceste terenul primeste si subventiile pana aici foarte corect. Dar cum ramane cu drepturile propretarilor de teren drepturile angajatilor sau salariul minim brusc devinem comunisti.

 2. Oamenii de la tara care dau pamantul in arenda nu isi cunosc drepturile si de cele mai multe ori sunt umiliti cu arenda infima si sunt tarani care nu au primit arenda de multi ani. Mentalitatea patronului roman sau a fermierului este cea de stapan fr mosier. Ce nu inteleg fetmierii ca nu este terenul lor si ei sunt simpli administratori a tetenurilor. Numai la noi in tara gasim ca fermierul sa castige mai mult decat proprietarul de teren. De aia au ajund fermierii sa aiba utilaje de sute de mii de euro si averi colosale de pe spinarea taranului.

  1. Ca in unele zone, proprietarii de teren sunt umiliti, nu neg, cunosc cazuri. dar ce e asa ciudat ca un fermier castiga mai mult decat un proprietar? daca munceste terenul, e si normal. proprietarul sa devina fermier, daca i se pare ca nu castiga deajuns sau este umilit. IDEE: lucerna tata, face samanta si vinde. 😉

 3. corect ar fi proprietarul sa isi ia productia iar fermierul sa isi ia productia dar cum in agricultura nimic nu este corect fermierul isi ia si productia si banii de la apia si subventia ptr inverzirea a2a si sprijinul cuplat si subventia la motorina si nu plateste impozitele la teren. referitorla arenda la noi este o mizerie mai ales in conditiile de anul asta cand se inregistreaza productii record arenda ar trebui sa fie cel putin egala cu subventia daca nu mai mare. dar la noi fermierul e hot plateste in ulei ca il ia din market cu 3 lei litru sau vreo 500 kg cereale la ha si alea daca le dau ca de multe ori fermierii uita de arenda sau plimba oamenii de colo colo numai sa nu mai dea arenda.

 4. Buna ziua.va rog sa_mi spuneti cum poate cineva adică un fermier care_mi lucrează pământul fara contract sa ridice subvenția. Va întreb cât ar trebui sa primesc și eu la ha .condițiile au fost puse de el,eu primind f puțin fata de prieteni care au si ei pământ prin alte părți.

  1. Fara contract cu semnatura dvs. nu are cu sa treaca terenul la Apia doar daca a facut uz de fals si fals in insrcrisuri oficuale. Eu zis sa faceti o plangere la politie .

  2. Dle Mihu Stela,nici un fermier nu poate primi subventie pe terenul d.stra fara contract cu d.stra si acesta inregistrat in primarie.
   Numai cu acest contract poate depune cerere de subventie la APIA.
   Cred ca inainte de a face afirmatii dle Mihu ,ar fi mai bine sa va documentati.
   Subventia , se da cf. regulamentului european , celui care lucreaza pamintul si realizeaza productie si nu proprietarului( Ioane , Toadere,etc) care primeste de la fermierul la care a arendat terenul arenda stabilita prin contract.
   Numai in Romania proprietarul care arendeaza pamintul si nu face nici o investitie si nu are nici un risc vrea sa fie mai bogat decit fermierul care investeste , munceste si-si risca toata agoniseala.
   Poate ca APIA Gorj va termina pina la 01 oct. a.c. controlul in teren desi tare ma indoiesc , insa in tara nu se va termina, asa ca ar fi bine sa nu se mai vinda iluzii.
   Eu am prins cu virf si indesat vremurile cind se trimiteau telegrame tovarasului ca sa terminat recoltatul ,semanatul , etc, dar mai avem ceva capete de citeva sute de Ha,la care mai lucram asa ca dle Dir. APIA Gorj , poti trimite telegrama de pe acuma , oricum nu te cred fermierii.

Scrie un comentariu