Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚIILE pe care FERMIERII POT CONTA în toamnă DE LA APIA!

Banii pe care fermierii pot conta că îi vor primi în această toamnă de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Timișoara, că încă nu există o decizie care să permită agricultorilor să primească la avans 70% din subvenția APIA, însă s-a cerut o decizie în acest sens la Bruxelles. Mai mult, șeful MADR a anunțat că în conturile producătorilor agricoli va fi virat, în total, un miliard de euro până la finele lui 2017.

”Am solicitat în scris să se ia o decizie la Comisia Europeană, astfel încât în avansul pentru subvenții din toamnă să fie mai mare, să fie la 70%, iar subvențiile să se dea la timp”, a spus Petre Daea, subliniind că autorizarea la plată pentru avansul APIA va demara de duminică, 15 octombrie, ca luni, 16 octombrie, să fie făcute primele transferuri bancare cu banii ce li se cuvin fermierilor.

”Guvernul Tudose, prin schița noastră de buget care zilele acestea se discută, a alocat integral pentru agricultură suma pentru avansul care începe în octombrie. Această sumă nu e mică, este de un miliard de euro, atât ne dorim, atât ne trebuie, atât vom injecta în agricultură în perioada care urmează, în așa fel încât fermierii să aibă banii la timp pentru a putea executa lucrările. Conștienți fiind de acest lucru, prezența mea aici este garanția că vom face ceea ce agricultorii din Timiș doresc în acest moment mai greu. Vă doresc o zi bună”, a spus Petre Daea, citat de tion.ro.

Vă reamintim că Ministerul Agriculturii și-a luat angajamentul ca plata avansului să fie făcută la timp, ca apoi, din 1 decembrie, să se treacă la achitarea subvențiilor integrale. Toate sumele vor ajunge în conturile fermierilor până pe 31 martie anul viitor, a promis Petre Daea, semnând și un ordin cu de ministru cu acest calendar pentru Campania APIA 2017.

Citiți și:

Ministrul PETRE DAEA a făcut ANUNȚUL CARE O SĂ ÎI BUCURE PE TOȚI FERMIERII!

LIVIU DRAGNEA: Începem PLATA SUBVENȚIILOR din 16 OCTOMBRIE!

AVANS MAI MARE DIN SUBVENȚIA APIA pentru FERMIERII CALAMITAȚI: ”Poate ajunge PÂNĂ LA 70%”


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. foarte bine ca se dau banii la timp marea problema este ca daca acesti bani ajung in agricultura ca de multe ori banii din subventii au alte intrebuintari. cum anul asta sunt productii record asta o spun si fermierii fermierii isi acopera cheltuielile toate numai din productii inclusiv arenda de unde le mai ramane si bani iar subventiile merg in vile concedii suvuri sau tot felul de extravagante in timp ce in mediul rural se moare de foame nu sunt locuri de munca doar pe posturi de sclavi la negru platiti mizerabili. cineva trebuie sa urmareasca banii din agricultura ca evaziunea este cea mai mare aici vedeti statisticile iar cine incalca regulile sa fie eliminat de la plata subventiei sau de la orice beneficiu si sa faca agricultura dupa capul lui.

Scrie un comentariu