Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ANUNȚ URIAȘ despre AVANSUL APIA DIN TOAMNĂ: Am primit APROBARE DE LA BRUXELLES!

Anunțul pe care îl așteptau toți fermierii din România a fost făcut astăzi, joi – 31 august, de către ministrul Agriculturii, aflat într-o vizită de lucru în județul Arad, la Combinatul Agroindustrial de la Curtici, condus de ing. Dimitrie Muscă.

Fermierii vor primi avans de 70 la sută în această toamnă, dă garanții ministrul agriculturii, Petre Daea. Șeful de la agricultură a anunțat astăzi, 31 august, în cadrul unei vizite pe care o efectuează la Curtici că ”structura tehnică din Comisia Europeană (CE) a aprobat procentul privind avansul acordat fermierilor pentru subvențiile din Campania 2017, adică 70 la sută”.

”Nu întâmplător am venit în partea de vest a țării, la Arad, și nu este prima dată când vin aici. Am fost acum câteva zile în Timiș pentru că și acolo temperatura ridicată și lipsa ploilor coroborate cu lipsa apei din sol a produs pagube la culturile prășitoare în mod deosebit la soia, floarea-soarelui și porumb. Aici avem și măsuri. Prima este că am informat și am prezentat o situație clară la UE privind seceta din România. Mai mult, am prezentat o documentație care este necesară pentru a susține cele ce se întâmplă în țara noastră adică am transmis baza de informații necesare pe care ne-a solicita-o direcția de specialitate de la CE. Am primit răspuns că justificarea trimisă de noi a primit aprobarea structurii tehnice din CE și pe baza acestui documentar noi am cerut să se mărească procentul privind avansul acordat fermierilor pentru subvențiile din Campania 2017. Deci noi am cerut o creștere a avansului până la 70 la sută. Deci prima intervenție și primul ajutor pentru fermieri. Așadar avansul va fi mai mare și plata acestuia va începe exact pe data de 16 octombrie”, a punctat Petre Daea.

De menționat că în 2016, fermierii au primit avans în premieră pentru 8 scheme de plată comparativ cu 2 scheme cât au fost aprobate în anul anterior. Producătorii agricoli au încasat 69 la sută pentru schemele directe și 84 la sută pentru plățile compesatorii.

Foarte important de precizat că în cadrul Comisiei Europene nu se iau decizii diferențiate în privința procentului pentru care se acord subvențiile în avans ci hotărârea este unanimă pentru toate țările membre.

Citiți și:

 EXCLUSIV! CELE 8 SCHEME pentru care APIA PLĂTEȘTE AVANS DIN SUBVENȚII!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Tot încerci să latri si sa fii auzit de la umbra si cand este caldura te miri de ce lumea aleargă iar apoi când au îi arăți cu degetul ca au furat. Pâine și circ asta esti mai ioane.

  2. f bine ca se dau acesti bani problema majora este destinatia lor. dupa un an cu productii record cumlat cu subventia de 70% ar trebui sa duduie economia dar de unde . pana nu sunt creeate locuri de munca nu este eradicata munca la negru si evaziune nu are cum sa fie agricultura motorul economiei sa aduca plus valoare economiei daca tot se investeste in agricultura.

    1. Ioane, lasa dracu postarile pe aici si cauta prin alta parte, s-a tocit discul…productii record la postari poate. Vorbe, vorbe si iar vorbe, toti neavenitii isi dau cu parerea despre agricultura ca la fotbal sau femei.Aia care te-au pus sa postezi aici sa faca bine sa dea legi pentru popor, poate se intoarce romanul cu fata spre munca- macar de s-ar intoarce, nu mai vorbesc …sa se apropie de ea – sau poate se intorc vreo 3 milioane de romani si ne arata ei cum se culeg capsunile si portocalele cu factura…si caiet de zilier…..hai te rog frumos, lasa-ne….Nu zic ca nu exista probleme, dar sa generalizezi absurd…e prea de tot..Hai sa traiesti!

Scrie un comentariu