Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PRIMELE CUANTUMURI la SUBVENȚIILE APIA pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE! Sumele pentru VACA DE LAPTE ȘI VACA DE CARNE!

Primele sume anunțate oficial privind cuantumul Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ) și al Ajutorului Național Tranzitoriu (ANTZ) în Campania 2017!  Claudiu Frânc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România, a anunțat astăzi, vineri – 1 septembrie, la un atelier din cadrul Zilei Naționale a Bălțatei care sunt primele cifre, obținute de la agenția de plăți, privind cunatumurile subvențiilor pentru crescătorii de animale. Acestea au fost calculate în funcție de numărul de capete pentru care s-au depus cereri și nu reprezintă sumele finale acestea putând suferi modificări după finalizarea controalelor și determinarea efectivului eligibil. 

”Vorbim despre bani din subvenții pentru crescători. Aveam în 2015 simplu ANT-ul pe cap și pe lapte plus niște bani pe controlul oficial și registre genealogice. Nu e de mirare că și efectivele erau acolo unde erau. Dacă ne uităm la nivelul de susținere din 2015 când a intrat în vigoare noul PAC.  Au sărit de la Comisia Europeană în sus și ne-au cerut justificări peste justficări. Vestea bună este că s-au închis toate comentariile pe vaca de lapte și carne dar mai există notificări pentru ovine. Deci vaca de lapte este închisă până în 2020. Prognozele noastre arată că am ajuns de la numărul de 110.000 de capete la 202.000. În plus, pentru 2017 am obținut cu ajutorul APIA primele prognoze privind cuantumul pe cap de animal”, a arătat astăzi Claudiu Frânc.

Iată care sunt sumele prezentate și prognozate pentru anul 2017: 

Vă reamintim că Ziua Națională a Bălțatei se desfășoară în zilele de 1 și 2 septembrie, în localitatea Târgu Mureș și va beneficia de participarea celor mai importante figuri din zootehnie. Liderii din sectorul de creștere al taurinelor vor fi speakeri la evenimentul la care se așteaptă o participare de 3.000 de fermieri, oameni din presa de specialitate dar și lideri importanți din agricultură și autorități centrale și locale.

Citiți și ce sume s-au plătit anul trecut:

LISTĂ COMPLETĂ: CUANTUMURI FINALE pe care le încasează CRESCĂTORII DE ANIMALE în 2016

 

 

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

Scrie un comentariu