Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ȘEFUL APIA – ANUNȚ OFICIAL: Avans de 70% DIN SUBVENȚIE și 85% DIN PLĂȚILE COMPENSATORII!

Veste pentru fermieri anunțată chiar de directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea! Inspectorii agenției de plăți se află în plină campanie de controale în teren a fermierilor eșantionați în 2017, iar 30 septembrie este data la care aceștia și-au propus să finalizeze aceste verificări. Mai mult, șeful APIA a spus în premieră pe ce procent se va merge la plata avansului și pentru banii acordați pentru măsurile compensatorii, achitați din bugetul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

”APIA a achitat până la 31 august peste 2 miliarde de euro (…) pentru Campania 2016. În plus, în perioada aceasta suntem în plin proces de efectuare a controalelor în teren pentru sectorul vegetal și zootehnic iar până la 30 septembrie dorim să finalizăm aceste verificări, sigur pentru cele care pot fi efectuate în perioada amintită. Astfel încât să putem începe pe 16 octombrie plata avansului pentru Campania 2017.  Vreau să menționez că împreună cu Ministerul Agriculturii am depus un efort considerabil astfel încât în această perioadă vom primi acea decizie de derogare de la Comisia Europeană astfel încât fermierii să primească în acest an 70 la sută din bugetul Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și  85 la sută pentru plățile compensatorii. De asemenea, dorim ca începând cu 1 decembrie să demarăm și plata regulară”, a declarat șeful APIA astăzi, vineri – 1 septembrie, la un atelier din cadrul Zilei Naționale a Bălțatei.

De menționat că în 2016, fermierii au primit avans în premieră pentru 8 scheme de plată comparativ cu 2 scheme cât au fost aprobate în anul anterior. Producătorii agricoli au încasat 69 la sută pentru schemele directe și 84 la sută pentru plățile compesatorii.

Citiți și:

EXCLUSIV! CELE 8 SCHEME pentru care APIA PLĂTEȘTE AVANS DIN SUBVENȚII!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu