Prognoze meteoŞtiri agricole

ALERTĂ de VIJELII ȘI CĂDERI DE GRINDINĂ. Vezi care sunt JUDEȚELE VIZATE!

Vremea se schimbă radical! Administrația Națională de Meteorologie a emis o dublă alertă de Cod Galben care a intrat în vigoare de astăzi, duminică – 3 septembrie, și anunță furtuni cu ploi însemnate, vijelii și chiar căderi de grindină. Fenomenele sunt concentrate în zona de centru a țării.

Primul cod galben este valabil până luni, 4 septembrie, la ora 9 dimineața, când vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 30 l/mp.

În după-amiaza zilei de duminică vremea se va menţine călduroasă în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest temperaturile vor fi în scădere. Luni, răcirea vremii va cuprinde toată ţara.

În noaptea de duminică spre luni (3/4 septembrie) aria precipitațiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice.

O a doua avertizare intră în vigoare din această după-amiază, de la ora 15.00 și este valabilă până la noapte, la ora 3, vizând mai multe județe ale României. Astfel, în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte vor fi averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu