• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SCANDALUL CĂRȚILOR DE RASĂ ajunge pe masa DECIDENȚILOR DE LA BRUXELLES: ”Mă voi adresa COMISARULUI PHIL HOGAN!”

    Roxana Dobre -

    Fără precedent! Ancheta demarată de Agrointeligența – www.agrointel.ro  pe marginea cărților de rasă din zootehnia româneascp a reușit nu doar să mobilizeze fermierii și autoritățile naționale, ci va ajunge și în atenția decidenților de la nivelul Comisiei Europene

    ”Ziua Internațională a Bălțatei” de la Târgu Mureș, care s-a desfășurat în perioada 1-2 septembrie, a beneficiat și de prezența europarlamentarului român, Daniel Buda. Membru al comisiei de agricultură de la nivelul Parlamentului European, oficialul a avut posibilitatea de a sta de vorbă cu fermierii și cu reprezentanții asociațiilor de profil. Așa a aflat despre valul de nemulțumiri legat de cărțile de rasă din țara noastră, situație relatată și într-un articol-anchetă publicat pe site-ul Agrointeligența-www.agrointel.ro.

    Daniel Buda alături de președintele Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru

    ”(…) Problemele ridicate au fost multiple. Mi-a fost subliniată încă o dată necesitatea menținerii fermelor de tip familial, ca o consecință a dezvoltării teritoriale în România. Mai mult, acestea trebuie, în opinia fermierilor, să fie mai bine definite în legislația europeană și națională și, în același timp, sprijinite prin politicile agricole la nivel național și european. O situație greu explicabilă am întâlnit-o în privința cărții de rasă pentru Bălțata românească. Deși în Germania există 6 asociații care dețin această carte de rasă, în România este o întreagă dispută între asociațiile de crescătorii și structurile de stat. Ori, acest lucru trebuie să fie cât mai repede soluționat”, a anunțat Daniel Buda pe pagina personală de Facebook.

    Europarlamentarul român a anunțat că se va adresa și Comisarului European pentru Agricultură, Phil Hogan, privind situația crescătorilor de animale. ”De altfel, mă voi adresa Comisarului European pentru Agricultură, domnul Phil Hogan, cu privire la lămuriri pe marginea acestui aspect”, a mai spus Daniel Buda.

    Vă reamintim că Agrointeligența -www.agrointel.ro a luat decizia de a informa cititorii, mulți dintre ei crescători de animale, despre ce se întâmplă cu adevărat în spatele ușilor închise centrelor de putere ale zootehniei naționale. Un ghem de personaje influente, de interese obscure și, cel mai important, de bani publici, colectați inclusiv de la fermieri, și care sunt cheltuiți ineficient și discreționar.

    În cazul bovinelor, pentru cărțile de rase, doar pentru acest an șase asociații au primit peste 6,1 milioane de euro, din care niciun euro nu a ajuns la fermieri. Rezultatele certificatelor genetice sunt utile doar marilor crescători de taurine.

    Organizația care a primit, în 2017, aproape 2,5 milioane de euro este coordonată de Zoltan Haller, implicat într-un dosar penal de plăți ilegale, conform procurorilor, către reprezentanți importanți ai Ministerului Agriculturii.

    Pe această temă: 

    DEZVĂLUIRI COMPLETE: „Băieții deștepți” ai CĂRȚILOR DE RASĂ PENTRU BOVINE. Miza: 6 milioane de euro pe an!

    ”BĂIEȚII DEȘTEPȚI” AI CĂRȚILOR DE RASĂ pentru BOVINE: 1,4 milioane de euro din AJUTORUL DE STAT au fost băgați ÎNTR-UN SOFT AL UNEI ASOCIAȚII!


    Te-ar mai putea interesa

    A primit o amendă 1.200 de lei pentru că porcul din ogradă nu era crotaliat Subvenția APIA pe mieluțe: Animalele – eligibile în baza Registrelor Genealogice Oier: Mielul sacrificat s-ar putea să ajungă în jur de 45 de lei kilogramul

    Ultimele știri

    Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale