• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VALERIU STERIU și SORIN MINEA – alături de VICTOR PONTA și DANIEL CONSTANTIN la lansarea NOULUI PARTID!

    agrointeligenta.ro -

    Surprize la lansarea proiectului politic al fostului premier Victor Ponta și foștilor miniștri Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, acesta din urmă fost ocupant și el al fotoliului de prim-ministru ca interimar pentru o scurtă perioadă de timp. Platforma Pro România și proiectul acesteia, ”Altfel”, au fost prezentate astăzi, duminică – 3 septembrie, în cadrul unui eveniment la care au participar personalități din sfera politicului și nu numai.

    La evenimentul politic de lansarea a platformei politice Pro România au fost prezenți și oameni care care au o legătură strânsă cu agricultura și a căror participare i-a făcut pe mulți să ridice o sprânceană de nedumerire. Astfel, în publicul restrâns (circa 20 de persoane) de la evenimentului lui Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au fost fotografiați Valeriu Steriu, președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, și Sorin Minea, președintele Romalimenta.

    Foto: www.stiripesurse.ro

    La finele evenimentului politic, actualul parlamentar al PMP și-a justificat prezența la conferința de astăzi: ”Cu domnul Victor Ponta mă cunosc din 2001, cu Daniel constantin din 2004, cu Sorin Cîmpeanu tot din 2004. Au lansat un proiect politic care se poziționează împotriva lui Liviu Dragnea și împotriva celor care astăzi duc țara într-o direcție greșită. Tocmai de aceea, ca invitat m-am bucurat să participat, am fost alături de ei să îi încurajez. Îmi pare rău că nu au venit și alți colegi din Opoziție, din PNL, din alte partide, să fie alături în acest proiect”, a spus Valeriu Steriu la finele evenimentului de lansare. El și-a exprimat regretul că în sală nu a fost și alți membri importanți ai Opoziției, ai PNL sau din alte partide, pentru a se alătura platformei anti-PSD.

    Steriu a negat că ar avea în vedere că ar vrea să plece din PMP, declarând că se simte ”confortabil” în fruntea echipei pe care o formează alături de colegii din PNL în Camera Deputaților și Senat, echipă pe care o coordonează ca și președinte executiv al partidului fondat de Traian Băsescu. Vă reamintim că Valeriu Steriu a fost și președintele Comisiei prezidențiale care a întocmit un raport important despre agricultura Românniei în mandatul fostului șef al statului.

    Recent, prin vocea lui Valeriu Steriu, PMP a anunțat că va cere, în septembrie, demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Cred că este imperativ necesar ca în septembrie să analizăm oportunitatea ca domnul Dragnea să mai conducă Camera Deputaţilor ca preşedinte. Vom cere probabil demisia, nu este normal să ai o prezenţă de sub 10% la şedinţele pe care trebuie să le conducă”, a spus Steriu.

    Romalimenta joacă la două capete?

    Mai surprinzătoare este participarea la evenimentul partidului lui Victor Ponta și Daniel Constantin este cea a lui Sorin Minea. Acesta s-a poziționat în ultima perioadă ca un apropiat al PSD, chiar participând în emisiuni alături de ministrul agriculturii Petre Daea, o apropiere care ce i-a adus și un fotoliu de secretar de stat pentru cel care ani de zile a fost directorul executiv al Romalimenta, Mihai Vișan. Cu toate acestea, Minea nu a ezitat însă să răspundă invitației de a fi printre puținele persoane care s-au afișat ca susținători publici ai noii platforme Pro România îndreptate împotriva actualei Guvernări, mai exact împotriva lui Liviu Dragnea.

    Fostul premier Victor Ponta și foștii miniștri Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au lansat duminică, 3 septembrie, proiectul politic „Altfel” al platformei „Pro România”. Din cei trei, doi au legături strânse cu agricultura românească: Daniel Constantin a fost ministrul agriculturii în cabinetele conduse de Victor Ponta, în timp ce Sorin Cîmpeanu este rector la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV).


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd