• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DANIEL contra DANIEL: ”Reacția dvs. denotă că S-A LOVIT ÎNTR-UN MUȘUROI DE INTERESE FINANCIARE!

    agrointeligenta.ro -

    Schimb acid de replici între secretarul de stat Daniel Botănoiu și europarlamentarul Daniel Buda. După ce acesta din urmă a anunțat că va căuta la nivel european o soluție pentru situația încurcată a cărților de rasă gestionate de asociații cu bani de la bugetul de stat, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii l-a atacat pe eurodeputat acuzându-l că face declarații politice, că pune în pericol subvențiile României și că exagerează cu privire la existența unor ”băieți deștepți” în relație cu registrele genealogice de care depinde plata celei mai mari subvenții din zootehnie, sprijinul cuplat. 

    Citiți și:

    SCANDALUL CĂRȚILOR DE RASĂ ajunge pe masa DECIDENȚILOR DE LA BRUXELLES: ”Mă voi adresa COMISARULUI PHIL HOGAN!”

    BOTĂNOIU, replică pentru BUDA: ”Efectuăm verificări asupra MODULUI CUM SUNT ȚINUTE REGISTRELE GENEALOGICE!”

    Domnule Botănoiu, uneori în viaţă este mai bine să nu pierzi ocazia să taci! Dumneavoastră tocmai aţi pierdut-o atunci când, fără să vă documentaţi suficient, aţi început o polemică sterilă legată de cărţile de rasă pentru Bălţata Românească. Dacă aţi fi avut decenţa să citiţi postarea mea, aţi fi putut observa că eu nu am făcut altceva decât o relatare a unor stări de fapt, respectiv a unei nemulţumiri exprimate de fermierii care deţin peste 60% din efectivele de vaci din rasa Bălţata Românească. Nu am vorbit de băieţii deştepţi din agricultură dar dumneavostră îmi demonstraţi că ei există. Ci am vorbit de nevoia de a găsi soluţii care să mulţumească fermierii, cei pentru care pretindeţi că lucraţi şi de pe urma cărora vă încasaţi salariile, de multe ori nemeritate”, a scris Daniel Buda în replică la acuzațiile lui Daniel Botănoiu.

    Eurodeputatul PNL arată că ”niciodată nu am sesizat vreo instituţie europeană fără o prealabilă documentare făcută din partea asociaţiilor de profil, aşa cum este cazul de faţă. Aştept memoriile Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România precum şi a altor crescători de animale pentru a vedea exact care este situaţia. Dacă v-ar interesa cu adevărat fermierii, nu aţi putea dormi noaptea când cei care deţin peste 60% din efective sunt nemulţumiţi când o federaţie ca ACEBOP nu vă spune că greşiţi. Nimeni nu contestă nevoia sprijinului cuplat în zootehnie precum şi a investiţiilor în genetică. Dar acest lucru nu se poate face fără fermierii pe care îi nemulţumiţi prin ceea ce faceţi. Există şi profesionişti în domeniu şi chiar am subliniat la Congresul Bălţatei Româneşti acest lucru. Agricultura nu are culoare politică. Şi tocmai de aceea, şi la Bruxelles nu ţinem cont de culoarea politică ci doar de interesele României, motiv pentru care de foarte multe ori amendamentele sunt semnate împreună cu colegii socialişti”.

    Daniel Buda taxează atacul lui Daniel Botănoiu la adresa sa: ”Faptul că aţi avut o reacţie atât de disproporţionată denotă însă altceva. Că s-a lovit într-un muşuroi de interese financiare. Că vă sperie o posibilă întrebare legată de acest subiect la Comisia Europeană. Aveţi toate motivele pentru că nu voi fi surd la strigătele disperate ale fermierilor. Găsiţi soluţii prin care fermierii să fie lăsaţi să facă ceea ce ştiu şi să se organizeze aşa cum se întâmplă întreaga Uniune Europeană. Nu îi ţineţi prizonieri sub pretextul că le doriţi binele şi ştiţi dumneavoastră ce faceţi”.

    La rândul său, Daniel Buda îi întoarce ”invitația” secretarului de stat de a se apropia de fermele și agricultorii români. ”Nu ştiu de când nu aţi mai fost într-o fermă şi să vorbiţi cu fermierii despre situaţia actuală. Nu cred că ştiţi că forţa de muncă este deja un factor limitativ în dezvoltarea fermelor deoarece Guvernul dumneavoastră plăteşte ajutoare sociale de milioane stimulând nemunca. Nu cred că ştiţi că sunt unii fermieri care au primit doar 60 de bani pe litrul de lapte în această vară, iar dumneavoastră, în incompetenţa şi aroganţa incomensurabilă de care daţi dovadă, nu aţi făcut apel la fondul de intervenţie pus la dispoziţie de Comisia Europeană pentru a suplini aceste pierderi. Nu cred că ştiţi că o bună parte a ţării este lovită de secetă iar banii de la UE pentru irigaţii stau necheltuiţi. Dar, în acelaşi timp, trebuie să ştiţi că sunteţi responsabil de faptul că România a primit anul trecut peste 11 miliarde de euro pentru sprijinirea sectorului agricol iar acei bani, în timp ce dvs. eraţi ministru, au stat nefolosiţi peste 1 an de zile fiind apostrofaţi de acest lucru de comisarul Phil Hogan în plină şedinţă a Comisiei de Agricultură a PE. Să ştiţi în acelaşi timp că săptămânal sunt între fermieri fie în târguri, fie în ferme, discutând cu aceştia despre problemele lor. Nu în pantofi şi nu în costum. Pentru că nu am o problemă cu gunoiul de grajd. Am o problemă majoră cu gunoaiele sociale”, spune europarlamentul pe Facebook.

    Daniel Buda își încheie postarea într-un mod neașteptat, după ce secretarul de stat l-a acuzat că nu are pregătirea necesară pentru a înțelege situația din zootehnie: ”Vă informez, domnule ministru, că sunt absolvent al Facultăţii de Zootehnie din cadrul USAMV Cluj, ceea ce mă ajută să îi înţeleg pe unii boi din politică. Vă invit, domnule ministru, să coborâţi din biroul dvs. cu aer condiţionat şi parfumat între fermierii arşi de soare şi bătuţi de vânt. Şi, din păcate, de multe ori, loviţi de ignoranţa celor care îi guvernează!”.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA