Ştiri agricoleViaţa la ţară

RECTIFICARE BUGETARĂ: Ce bani sunt alocați fermierilor PÂNĂ LA FINELE ANULUI!

Bani în plus pentru fermieri la rectificarea bugetară din această toamnă. Ministerul Agriculturii se află, alături de cel de Interne, Administraţia Prezidenţială, serviciile secrete şi cele două camere ale Parlamentului, printre instituţiile care primesc bani în plus la actuala rectificare bugetară, a declarat, vineri, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice, într-o conferinţă de presă. Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării vor avea bani mai puţini, ceea ce se va resimţi şi în nivelul investiţiilor publice.

”Ca urmare a creşterii economice de 5,8 la sută, faţă de 5,2 la sută cum a fost în vedere la elaborarea bugetului pe acest an, şi a unui PIB în valoare nominală de 837,1 miliarde de lei faţă de 815,2 miliarde de lei iniţial, se propune o majorare şi o suplimentare a cheltuielilor următoarelor ministere: Ministerul Agriculturii a fost suplimentată suma de 1,775 miliarde de lei pentru schemele de plăţi directe pe suprafaţă. Aceste sume vor asigura integral plata în avans pentru înfiinţarea culturilor din 2018. Totodată, se va asigura cofinanţarea programelor din PNDR 2014-2020”, a spus ministrul Finanţelor.

La rectificarea bugetară, MADR va primi în plus față de bugetul pe anul 2017 încă circa 400 de milioane de euro. Suma va acoperit atât avansul din subvenția APIA, anunțat să intre la plată din 16 octombrie, cât și plățile integrale care ar trebui să înceapă din 1 decembrie. Anul acesta, fermierii vor primi ca primă tranșă un procent de 70% din subvenția pe suprafață aferentă anului 2017, precum și 85% din plățile compensatorii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu