Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

RĂSPUNS pentru ACEȘTI FERMIERI: DA, PRIMIȚI SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ!

Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, îi liniștește pe fermierii care se găsesc într-o situație specială și care se tem că nu vor mai beneficia de subvenția pe suprafață.

Invitat în platoul emisiunii ”Viața Satului” de la TVR 1, oficialul din cadrul MADR a primit o întrebare punctuală din partea unui fermier din zona munților Apuseni.

Ioan Lazăr, producătorul agricol din zona montană, mai exact din județul Alba, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la blocajul cauzat de situația terenurilor și a pășunilor care nu sunt încă intabulate. Fermierul a dorit să afle ce se va întâmpla cu plățile directe dacă în anii următori, lucrările de cadastrare nu vor fi finalizate.

Cadastrarea terenurilor agricole și a pășunilor este o mare problemă în zona munților Apuseni. Știți foarte bine că fermierii nu pot accesa fonduri dacă nu au groapa de dejecții, acea platformă, iar aceasta nu poate fi construită dacă terenul nu este intabulat. Din 2019, dacă terenurile sunt înscrise în Registrul agricol dar nu s-a terminat intabularea, mai primim sprijinul pe suprafață?”, a întrebat cel care s-a prezentat a fi atât fermier, cât și om de afaceri.

Da, primiți!”, a fost răspunsul ferm al secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor.

În acest an, plata avansului pentru subvenția APIA va fi demarată din 16 octombrie, iar de la 1 decembrie vor începe plățile integrale. Toate sumele vor ajunge la fermieri până la data de 31 martie anul viitor, potrivit unui act normativ adoptat și asumat de Ministerul Agriculturii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu