Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

APIA ANUNȚĂ: DE ASTĂZI ÎNCEP PLĂȚILE pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Plăți care încep de astăzi, vineri – 22 septembrie! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 22 – 26 septembrie 2017, Centrele judeţene APIA vor efectua plata ajutorului de stat pentru serviciile de întocmire şi menținere a registrelor genealogice şi pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, aferent lunii iulie 2017.

Suma totală autorizată la plată este de 1.244.977,86 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 28 beneficiari care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu HG. nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Solicitanții ajutorului de stat sunt asociații sau organizații de crescători de animale care dețin un registru genealogic al raselor iar banii acoperă și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului.

De specificat că banii nu ajung direct la fermieri ci aceștia beneficiază indirect de aceste sume prin înscrierea gratuită în Registrul Genealogic, condiție obligatorie pentru încasarea Sprijinului Cuplat Zootehnic.

Vă reamintim că cheltuielile eligibile pentru acordarea ajutorului de stat sunt condiționate de realizarea următoarelor activități:

  • colectarea și gestionarea datelor privind animalele, respectiv originea animalului, data nașterii, data însămânțării, data ieșirii din efectiv și cauza acesteia, evaluarea animalelor de către expert, actualizarea și prelucrarea datelor necesare pentru întocmirea și menținerea registrelor genealogice;
  • activitățile administrative care au legătură cu înregistrarea datelor relevante privind animalele în registrele genealogice;
  • actualizarea software-urilor pentru gestionarea datelor în registrele genealogice;
  • publicarea informațiilor cu privire la registrele genealogice și a datelor din registrele genealogice;
  • alte activități conexe întocmirii și menținerii registrului genealogic.

Cheltuielile eligibile pentru acordarea ajutorului de stat sunt condiționate de realizarea următoarelor activități:

  • efectuarea testelor sau a controalelor;
  • activități conexe colectării și evaluării datelor obținute din testele și controalele respective care vizează evaluarea genetică a animalelor pentru punerea în aplicare a unor tehnici avansate de reproducere și pentru menținerea diversității genetice; sau
  • alte activități conexe serviciilor de determinare a calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului.
  • TVA facturată de prestatorii de servicii către beneficiarii ajutorului de stat. În acest sens, beneficiarii trebuie să transmită prestatorilor de servicii care sunt înregistrați în scopuri de TVA o declarație pe propria răspundere din care să rezulte dacă beneficiază sau nu de dreptul de deducere a TVA.

Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu