• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • COMUNA DIN MOLDOVA FĂRĂ ȘOMERI SAU ASISTAȚI SOCIAL! Ce strategie a aplicat PRIMARUL STELIAN TURCU!

    agrointeligenta.ro -

    O comună din regiunea Moldovei în care nu există problema șomajului și nici cea a asistaților social. Este performanța atinsă de către primarul Stelian Turcu din Lețcani, o localitate situată aproape de Iași în care investițiile au înflorit și care găzduiește cel mai mare târg pentru fermieri din nord-estul țării și nu numai. 

    Primarul Stelian Turcu este un om deschis, mereu cu zâmbetul pe față și optimist din fire. Are toate motivele să aibă o atitudine pozitivă pentru că localitatea pe care o păstorește a înflorit în ultimii ani și a reușit să treacă în istorie șomajul și ajutoarele sociale.

    Lețcani este, într-adevăr, comuna fără șomeri și fără asistați social. Cu privire la comuna fără șomeri, la nivelul comunei Lețcani am concesionat și am închiriat terenuri pentru investitori. Deja avem un parc logistic care are 2.500 de angajați. Se mai construiesc încă trei parcuri logistice și, la rândul lor, mai fac încă 1.000 de locuri de muncă. Deci avem investitori. Datorită poziției geografice a comunei Lețcani, fiind la drumul european (E583 – n.r.) și cu acces spre poarta de vest a Moldovei,  investitorii au venit în zona noastră”, a vorbit primarul despre strategia sa de dezvoltare a comunei din Moldova.

    Președintele Grupului Agrointeligența, Vlad Macovei, l-a felicitat pe primarul Stelian Turcu pentru performanțele administrative atinse în Lețcani

    Planurile primarului Turcu nu se opresc aici, iar pentru investițiile majore, a demarat un proiect comun cu Consiliul Județean Iași pentru încă un parc industrial pe o suprafață de 20 de hectare unde vor fi create 5.000 de locuri de muncă.

    Aici ne-am propus să dezvoltăm polul agrar al regiunii nord-est și am mai alocat deja încă 15 ha pentru platforma expozițională. Ne propunem ca în viitor aici, în zona parcului industrial, mai avem până la 100 ha în domeniul public și putem să ne dezvoltăm mai mult. Deci crearea de locuri de muncă este o prioritate pentru noi”, a declarat primarul de la Lețcani.

    Deși problema ajutorului social a fost rezolvată în localitatea unde este primar Stelian Turcu, acesta știe că majoritatea comunelor se luptă cu acest fenomen. Și are chiar și o propunere pentru cum ar putea fi stimulați cei care pot să muncească să nu mai depindă de banii statului. ”Ca soluție, eu aș găsi în primul rând oportunitatea de a le oferi un loc de muncă fără să mai primească ajutor social.Aș reduce ajutorul social sub 100 lei. V-aș da și un exemplu cu ce ne confruntăm noi acum. Spre exemplu, aveam de lucru la organizarea târgului expozițional de agricultură și aveam nevoie de zilieri. La un moment dat eram în stare să dăm și 100 lei pe zi la un zilier să vină să ne ajute”, a vorbit primarul despre lipsa forței de muncă.

    Lețcani găzduiește unul dintre cele mai mari târguri agricole din România

    În aceste zile, la Lețcani se desfășoară cel mai mare târg pentru fermieri din zona de nord-est a țării și nu numai. Evenimentul reunește pentru 200 de companii din agribusiness și este organizat de AB Plus Event în parteneriat cu clusterul AGROferma, cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Primăriei Lețcani. Târgul Agralim este deschis până duminică, 24 septembrie!


    Te-ar mai putea interesa

    Victorie a fermierilor – Bruxelles a cedat! Derogări la GAEC 6,7 și 8, și protecție pentru micii fermieri Un tânăr fermier din Lungulețu a transformat varza murată într-o afacere profitabilă Adeverința pentru subvențiile de la APIA – doar cu semnătura primarului

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile