Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MINISTRUL PETRE DAEA, ANUNȚ OFICIAL despre PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Ministrul Agriculturii Petre Daea, anunț oficial despre data la care va începe plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale. În cadrul vizitei pe care șeful de la MADR a făcut-o la toate standurile din cadrul Târgului Agralim de la Lețcani, județul Iași, oficialul a clarificat situația plăților din zootehnie.

Ministrul Petre Daea a vizitat toate standurile de la Agralim 2017, însoțit de Florin Mindirigiu, CEO AB Plus Events, și de primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu

Petre Daea a anunțat că banii pentru crescătorii de animale vor putea fi virați de la data de 1 decembrie. Ministrul a explicat și de ce banii pentru zootehnie nu pot fi achitați odată cu avansul APIA, adică din 16 octombrie. Astfel, Daea a arătat că trebuie să treacă șase luni de la data de la care s-a încheiat campania de depunere a cererilor pentru a exista timpul necesar finalizării controalelor din fermele de animale.

Subvenția la teren începe pe data de 16 octombrie. Subvenția de la animale va începe de la data de 1 decembrie încolo pentru că nu putem parcurge perioada de retenție de șase luni (valabilă pentru specia bovine – n.r.)”, au fost cuvintele din răspunsul șefului MADR pentru un fermier care l-a întrebat când încep plățile pentru fermele de animale.

Termenul de șase luni se împlinește abia la data de 15 noiembrie, a calculat Petre Daea de la 15 mai, termenul-limită pe care fermierii l-au respectat pentru depunerea cererii unice la APIA pentru anul în curs.

Pe data de 15 noiembrie se poate încheia controlul și putem să dăm drumul la subvenție”, a spus Petre Daea. Cum însă după avans, plățile integrale se declanșează numai pe 1 decembrie, aceasta va fi data după care vor putea fi autorizate la plată și sumele pe cap de animal.

Declarații importante pentru crescătorii de animale au fost făcute la standul Asociației Holstein RO, organizație ce face parte din Federația Națională Pro Agro

Ministrul Agriculturii a subliniat însă că toți fermierii care au suprafețe eligibile la plata avansului vor primi banii din 16 octombrie, rămânând în picioare procentul de 70% ca primă tranșă la subvenția APIA.

După vizitarea standurilor, ministrul Petre Daea a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și i-a felicitat pe fermierii fondatori ai clusterului AGROferma

Ministrul Agriculturii Petre Daea a vizitat astăzi, sâmbătă – 23 septembrie, Târgul Agralim, cel mai mare eveniment de acest fel din nord-estul țării și nu numai. Târgul este organizat de AB Plus Events în parteneriat cu clusterul AGROferma și va mai fi deschis vizitatorilor și mâine, duminică – 24 septembrie, în Parcul Transagropolis din comuna Lețcani, județul Iași.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Cum este posibil eu crescator de animale am un efectiv de 500 oi 30 de vaci sa nu am un metru de pasune concesionata !! Trebuie sa o concesioneaza primaria si asociatia urbariala ???

Scrie un comentariu