Ştiri agricoleSurse de finanţare

MINISTRUL AGRICULTURII – VESTE BUNĂ despre CREDITELE PENTRU FERMIERI!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat o veste bună fermierilor! Șeful de la agricultură a participat joi, 28 septembrie, la  deschiderea Târgului Național de Agricultură de la Brăila unde a declarat că este mulțumit că fermierii au avut un an agricol bun și mulți au putere financiară să cumpere utilaje moderne care să îi ajute în desfășurarea activității, el apreciind și că este “extraordinar” că “băncile au început să coboare treptele spre fermieri”. 

Ministrul Agriculturii a mai precizat, după ce a vizitat întreg târgul de la Brăila că, din discuțiile pe care le-a avut reprezentanții firmelor care livrează utilaje agricole, a fost impresionat și mulțumit în același timp că “ei au constatat, prin câștigul propriu, că a fost un an excepțional, ceea ce demonstrează tuturor că fermierii sunt interesați și au putere financiară să cumpere asemenea utilaje”.

Altminteri, nici nu poți să ajungi la performanță, fără o tehnică nouă, fără o tehnică modernă. De asemenea, este un lucru extraodinar de bun că băncile au început să coboare treptele spre fermieri. Așteptam acest moment demult, pentru că fermierii au urcat destul treptele spre bănci”, a spus Daea.

La cea de-a XXI-a ediție a Târgului Național de Agricultură de la Brăila au participat peste 50 de companii, care și-au expus, pe o suprafață de peste 7.000 mp, zeci de utilaje agricole și instalații pentru irigat, material săditor, substanțe pentru fertilizarea și protecția plantelor.

De asemenea, au fost prezentate tehnologii de ultimă generație aplicabile în agricultura de performanță și au fost prezenți horticultori, specialiști din domeniul cercetării-dezvoltării, meșteșugari, dealeri de mașini de teren și de transport mărfuri, precum și asociații și cooperative agricole, bănci, dar și firme din domeniul HoReCa. Târgului Național de Agricultură 2017 este deschis în perioada 28 septembrie — 1 octombrie și este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, în parteneriat cu Primăria Brăila și Consiliul Județean.

Sursa: www.agerpres.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu