Ştiri agricole

COȘMAR ALB pentru OIERII BLOCAȚI CU ANIMALELE PE MUNTE: ”Suntem ÎNCĂ ÎN CĂUTĂRI!”

Foto cu caracter general - sursa: Facebook.com

Probleme mari pentru oierii care au fost surprinși pe munte de zăpada care a căzut zilele trecute. O turmă de circa 650 de oi și circa 50 de vaci a rămas blocată în nămeți, fără hrană și fără posibilitatea a fi coborâte, în siguranță, la o altitudine mai mică. Toată drama s-a petrecut la o altitudine de 1.400-1.600 de mtri, în Munții Cailor, la limita dintre județele Brașov și Prahova.

Apelul președintelui Federației Oierilor de Munte – Eugen Gonțea nu a rămas fără răspuns. Necazul nepotului său surprins cu oile pe munte a generat, prin intermediul Agrointeligența, un val reacții din partea colegilor de breaslă, mulți transmițându-i un gând bun, alții arătându-se surprinși că, în ciuda alerteleor meteo și a datei din calendar, oierii s-au mai încumetat să ducă animalele atât de sus la păscut.

Vestea bună este că oile au reușit să fie salvate, însă crescătorii au pierdut o mare parte din vaci. ”Am reușit și am coborât oile aseară la 21.30 dar nu găsim 30 de juninci. Mergem înapoi în troiene să căutăm, dacă nu au dat lupii peste ele și urșii să le facă praf. Vă dați seama ce pierdere, că erau rasă. Autoritățile nu ne-au ajutat în niciun fel!”, ne-a spus astăzi Eugen Gonțea.

Facem apel la crescătorii de animale din zona Săcele să ne dea de veste dacă văd sau află despre animalele rătăcite din turma familiei Gonțea!

Citiți și: 

APEL DISPERAT! OIERI BLOCAȚI PE MUNTE CU OILE: ”Autoritățile NU VOR SĂ NE AJUTE. Suntem SINGURI ÎN FAȚA ZĂPEZILOR!”


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu