Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PLĂȚI AVANS APIA 2017: În cât timp ajung banii ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Timp-record în care banii de la plata avansului APIA vor ajunge în conturile fermierilor. Ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat care este circuitul financiar care face posibil ca agricultorii și crescătorii de animale să primească mai repede sumele ce li se cuvin.

Șeful MADR a fost alături de funcționarii APIA la miezul nopții de luni, 16 octombrie, când s-a dat startul plăților de avans. Nu a fost singur, ci a avut alături întreaga conducere a ministerului, împreună cu conducerea APIA Central care, în frunte cu directorul general Adrian Pintea, a fost ”la datorie”.

În discursul său de dinainte de a se da startul plăților, ministrul agriculturii Petre Daea a vorbit despre circuitul banilor care pleacă virtual din calculatoarele APIA pentru a ajunge, în final, în conturile și în buzunarele agricultorilor și crescătorilor de animale.

Iată, dragi fermieri, că suntem aici cu toată conducerea ministerului agriculturii, cu toată conducerea APIA. În județ sunt toate conducerile, sunt conectate la sistem în așa fel încât, prin grija conducerii APIA, mâine dimineață (astăzi, luni – 16 octombrie), la orele 11.00, să pornească banii spre trezorerie, astfel încât să reducem timpul parcurs de operațiuni. Astfel, din momentul în care declanșăm operațiunea și până ajunge banul în contul fermierului să treacă doar două zile”, a spus Petre Daea.

Practic, în acest an, timpul în care fermierii vor primi efectiv banii de la APIA se reduce aproape la jumătate întrucât întreg aparatul agenției este la capacitate maximă pentru ca deciziile de plată să fie rapid procesate în contabilitate, să plece mai repede către Trezorerie și, de acolo, la banca cu care lucrează fermierul. Vechea procedură făcea ca sumele să ajungă la ei în circa 3-4 zile. Rămâne însă de văzut și cum vor opera și băncile unde fermierii au conturile pentru că după ce banii ajung în cont, depinde de instituția bancară cât de repede îi anunță pe beneficiari.

Citiși și:

FOTO-EXCLUSIV! APIA A ÎNCEPUT PLĂȚILE! Ministrul PETRE DAEA, alături de funcționari LA MIEZUL NOPȚII!

AVANS APIA 2017: Ordinea în care JUDEȚELE AU INTRAT LA PLATĂ pentru ca SISTEMUL SĂ NU FIE SUPRASOLICITAT!

DIRECTOR APIA anunță cine sunt FERMIERII CARE NU INTRĂ LA PLATA AVANSULUI!

Vă reamintim că de azi-noapte, imediat după ora 00.00, APIA a demarat plata avansului din subvențiile pentru anul 2017. Se achită 70% din schemele de plăți directe, exceptând sprijinul cuplat vegetal, și 85% din plățile compensatorii. Se dau bani și pentru zootehnie: oierii și crescătorii de caprine încasează un avans de 16 euro pe cap de animal din sprijinul cuplat zootehnic.

Iată lista completă a plăților care se fac în faza de avans:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

Scrie un comentariu