Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MOTIVUL pentru care APIA NU POATE ÎNCĂ să plătească ANT VEGETAL ȘI PE ZOOTEHNIE!

Ajutoarele Naționale Tranzitorii – atât cel pentru sectorul vegetal, cât și cele pentru zootehnie, nu pot fi încă achitate fermierilor de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Motivul a fost explicat de către secretarul de stat Daniel Botănoiu într-un interviu acordat Agrointeligența și difuzat în direct pe pagina de Facebook a publicației noastre, precum și pe site-ul www.agrointel.ro.

În timpul discuției, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii a răspuns numeroaselor întrebări venite din partea celor care au urmărit discuția. Astfel, unul dintre subiectele ridicate a fost cel al motivului pentru care la avansul APIA nu a fost luat în calcul și Ajutorul Național Tranzitoriu. Nici cel din sectorul vegetal, nici cel din Zootehnie.

ANT-urile sunt în bugetul anului următor. Noi ne-am propus ca până la finele lunii martie, cel târziu, să lămurim cu tot ce înseamnă plățile către fermieri. Nu pot da un termen exact, pentru că ținem de buget, dar pot să vă asigur că noi căutăm să ducem banii cât mai repede la fermier pentru că sumele ajung apoi în economia reală, se rostogolesc o perioadă mai mare din an, aducând valoare adăugată mai mare”, a explicat secretarul de stat Daniel Botănoiu.

Vă reamintim că de luni, 16 octombrie, APIA a demarat plata avansului din subvențiile pe 2017. Nici ANT vegetal și nici ANT zootehnie pentru ovine, caprine, bovine și bubaline  – scheme achitate din bugetul de stat, nu au intrat în această fază la plată.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu