Ştiri agricole

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ luată de GUVERN. PRELUNGIRE pentru o SUBVENȚIE IMPORTANTĂ!

Decizie importantă luată astăzi, miercuri – 18 octombrie, în ședința săptămânală a Guvernului! Producătorii agricoli primesc un ajutor suplimentar pentru a accesa mai ușor și pentru a beneficia de programul guvernamental de cultivare a tomatelor în spații protejate (sere, solarii), în vederea asigurării necesarului de consum intern. Mai exact, fermierii își vor putea valorifica producția eligibilă realizată într-o perioadă de timp mai mare. 

Guvernul a modificat astfel Hotărârea de Guvern nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producției de tomate din spații protejate obținută din ciclul II de vegetație, între 23 octombrie-20 decembrie. Așadar, perioada de timp a fost prelungită, prin devansarea cu o săptămână a termenului de la care producătorii își pot vinde produsele.

Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate a fost decisă și în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producției de tomate cultivate în câmp.

Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor produse în spații protejate vine în sprijinul producătorilor, care vor avea posibilitatea să primească mai devreme sumele decontate de stat și, implicit, să poată pregăti din timp serele și solariile pentru noul sezon de recoltă.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

-Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;
-Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
-Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu