• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Partea practică a NOBLEȚEI KWS: Conceptul CLIMACONTROL³ la dispoziția FERMIERILOR ROMÂNI. FOTO de la ANIVERSAREA DE 15 ANI A COMPANIEI!

    agrointeligenta.ro -

    Partener KWS – Un titlu de noblețe. Și un eveniment pe măsură organizat de compania de semințe care anul acesta a sărbătorit 15 ani de activitate în România lansând pentru fermele din țara noastră noul concept ClimaControl³ cu hibrizii de porumb KWS cu toleranță ridicată la secetă și arșiță!

    KWS Semințe a organizat pe 19 octombrie 2017, la Palatul Știrbey de la Buftea, un nou eveniment dedicat agriculturii românești, sub egida ”Partener KWS – Un titlu de noblețe”. Acest eveniment a avut dublă semnificație: la aniversarea a 15 ani de evoluție a companiei KWS în România, aceasta a lansat noul concept ClimaControl³, care cuprinde hibrizii de porumb KWS cu toleranță ridicată la secetă și arșiță.

    Pentru că meseria e brățară de aur, iar agricultura este dedicată celor care îmbină pasiunea cu vocația în lucrul pământului, acest eveniment a avut o notă strălucitoare, subliniată prin locația remarcabilă (Palatul Știrbey – Buftea), și marcând astfel la nivel înalt cei 15 ani de reușite KWS în România.

    Această aniversare a fost prilejul ideal pentru a oferi partenerilor KWS recunoașterea statutului valoros pe care îl reprezintă în ascensiunea din cei 15 ani ai companiei, dar și în conturarea unui viitor al performanței. În semn de prețuire, special pentru invitații săi, KWS a emis o monedă aniversară în ediție limitată.

    15 ani nu sunt puțini în contextul unei economii încă tinere, cum este cea din România. Considerăm că experiența și know-how-ul unor companii internaționale, cum suntem noi, KWS, alături de cunoașterea și munca dumneavoastră, pot contribui la dezvoltarea întregii industrii agricole românești și, totodată, reprezintă o sursă valoroasă de transfer de bune practici și de modele de activitate pentru un suflu nou în mediul agricol”, a declarat Doriana Nițu, Director General KWS Semințe.

    La KWS inovația înseamnă viziune, așa încât istoricul acestei evoluții a fost prezentat invitaților printr-un moment inedit de proiecții (iMapping), care atestă încă o dată rigurozitatea high-tech și anvergura evenimentelor KWS, dedicate partenerilor în cel mai mic detaliu.

    De-a lungul existenței sale în România, KWS și-a dovedit competențele în cunoașterea amănunțită a activității partenerilor, a nevoilor acestora și a soluțiilor necesare la nivel de fermă. Totodată, intenția de implicare activă în bunul mers al agriculturii românești, evidențiată prin investițiile majore din țara noastră, și prezența în topul național al primilor 3 producători de semințe subliniază asumarea scopului pe care KWS îl susține: performanță comună și viziune pe termen lung.

    Știm că, în domeniul nostru, accentul pe comunitate reprezintă atitudinea câștigătoare. Agricultura este un lanț în care toate verigile trebuie să fie puternice. De aceea, succesul unui element din acest lanț nu este posibil decât cu succesul celorlalte. Noi, împreună cu dumneavoastră, distribuitori, fermieri și colaboratori, suntem parte din evoluția acestei comunități. Scopurile noastre sunt comune: performanța și profitabilitatea, iar împreună le vom putea atinge mai ușor”, a mai declarat Doriana Nițu.

    Dezvoltarea KWS în țara noastră este un proiect de termen lung. România are un potențial foarte mare din punct de vedere agricol, pe care KWS îl recunoaște și dorește să-l valorifice spre beneficiul întregii comunități agricole. „De câțiva ani, în România se desfășoară un proces de creștere continuă, iar noi vrem să rămânem o parte semnificativă a acestuia. Sunt sigur că agricultura va face istorie în România și în viitor și vrem să susținem dezvoltarea acestui domeniu prin produse excelente și know- how”, a declarat Csaba Kiss, Director Regional al Grupului KWS pentru Europa de Sud – Est, care a subliniat importanța pe care o are România pentru agricultura europeană.

    De asemenea, reprezentanții companiei au menționat că, indiferent de schimbările de pe piața mondială, compania KWS își va păstra autonomia față de orice producător din industria agrochimică. Astfel, evenimentul din 19 octombrie a fost și o declarație de independență cu suflu contemporan a companiei KWS în fața partenerilor români. Acest statut asigură libertate de decizie antreprenorială și posibilitatea de continuare a drumului ales chiar de la începuturile companiei – de perfecționare continuă în domeniul ameliorării genetice și a producției de semințe.

    ClimaControl³ este noutatea anului de la KWS, fiind dedicat agriculturii de performanță chiar și în condiții climatice neprielnice.

    După lansările din câmp la care au participat aproape 1.000 de fermieri din toată țara, acest eveniment fastuos a reprezentat o sinteză a dovezilor de performanță pe care acești hibrizi le oferă fermierilor din România. „Seceta poate surveni înaintea, în timpul sau după înflorirea plantelor și este însoțită și urmată de consecințe diferite. Seceta nu vine niciodată singură”, a declarat Andreas Groß, Directorul Internațional de Produse al KWS, Divizia Porumb, referindu-se la complexitatea fenomenului de secetă, care provoacă și este însoțită de multe alte forme de stres, cu influență asupra dezvoltării plantelor.

    Prin cercetările noastre, prin atenția specifică și implicarea în selecția riguroasă a hibrizilor, s-a născut acest concept ClimaControl³, care este rezultatul firesc al cercetării și ameliorării de excepție, pe care compania KWS o dezvoltă”, a descris dr. ing. Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Semințe, noutatea propusă de KWS fermierilor români.

    KWS Semințe, în topul companiilor din domeniul semințelor pentru fermieri

    KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în topul companiilor multinaționale din domeniul semințelor din agricultură. Compania este activă pe piața din România din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în aproape 15 ani la peste 125 angajați.

    Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, utilizând vasta experiență în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.

    De peste 160 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an Culturi fără îngrășăminte – cât de mult scade producția?

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte