Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ȘEF APIA ANUNȚĂ! Iată cine sunt FERMIERII BLOCAȚI LA PLATA AVANSULUI!

Director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură dezvăluie care sunt producătorii agricoli care nu pot beneficia de sprijin financiar în această fază a plăților APIA. Acești fermieri nu se află pe lista albă a plăților APIA pentru avansul din subvențiile acordate în Campania 2017! Fermierii blocaţi la plata subvenţiei sunt în general cei aflaţi în procedura de control prin teledetecţie, încă nefinalizată de prestatorul de servicii informatice, după cum susține un șef APIA din teritoriu.

Peste 3.000 de fermieri din judeţul Gorj au subvenţiile blocate de către structura centrală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). După cum se ştie, începând cu data de 16 octombrie 2017, APIA a început autorizarea la plată în avans în procent de 70% în cadrul unelor scheme de plăţi directe şi 85% pentru măsurile de dezvoltare rurală. Suma totală autorizată la plată, reprezentând avans aferent Campaniei 2017, este de 860 de milioane de euro.

În judeţul Gorj, au fost înregistraţi în baza informatică, aferenta Campaniei 2017 un număr de 18.509 fermieri, dintre care un număr de 15.369 fermieri au fost preluaţi, în prima tranşă, pentru autorizarea la plată în avans, iar un număr de 3.039 sunt blocaţi pe diverse criterii stabilite de către APIA Central.

Pe cine au blocat la plată

Din totalul fermierilor care figurează pe fluxul administrativ de autorizare la plată, până în prezent, au fost autorizaţi, de către Centrul Judeţean al APIA Gorj, un număr de 14.963 de fermieri. Diferenţa de fermieri vor fi autorizaţi, pe măsura rezolvării erorilor în sistemul informatic care nu au putut fi justificate sau sunt fermieri neeligibili la plată.

Din fermierii autorizaţi la plată, au fost transferaţi în contabilitate şi li s-au emis ordine de plată unui număr de 12.897 fermieri. Perioada legală de autorizare la plată, în avans, este cuprinsă între 16 octombrie – 30 noiembrie 2017, pentru plăţile în avans către fermieri pentru schemele de plăţi menţionate, iar în perioada 01 decembrie 2017 – 31 martie 2018, se vor efectua plăţile finale, pentru toate schemele accesate de către fermieri, în Campania 2017”, a declarat Constantin Negrea, şeful APIA Gorj.

Citiți și:

BALUL FERMIERILOR 2017. MINISTRUL PETRE DAEA, anunț oficial DESPRE SUBVENȚIILE APIA!

AGENȚIA DE PLĂȚI ANUNȚĂ: BANII AU AJUNS ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

VESTEA AȘTEPTATĂ DE CRESCĂTORII DE ANIMALE: CÂND ÎNCEP PLĂȚILE APIA pentru BOVINE!

APIA VĂ ANUNȚĂ: TERMENE-LIMITĂ pentru DOCUMENTELE OBLIGATORII la plata SUBVENȚIILOR!

Sursa: www.gds.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

Scrie un comentariu