• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DORIANA NIȚU, Country Manager KWS Semințe: Avem în plan SĂ NE PĂSTRĂM INDEPENDENȚA pe această PIAȚĂ AGRICOLĂ GLOBALĂ DOMINATĂ DE FUZIUNI!

    agrointeligenta.ro -

    KWS este unul din cei mai importanți producători de semințe pentru agricultură la nivel mondial și al treilea ca și cifră de afaceri în România. Prezent în România din 2002, grupul deține doua investiții greenfield, în cercetare (la Alexandria) și în producție și procesare porumb, la Brăila. La 15 ani de la înființarea filialei din România, KWS a lansat conceptul ClimaControl3, care cuprinde un grup de hibrizi de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță destinat fermierilor din zona temperat-continentală a României. Ultimii doi ani au marcat o evoluție spectaculoasă a companiei pe plan local, cu lansări de produse care au urcat rapid în topul preferințelor fermierilor.

    KWS Semințe, a declarat recent că strategia de dezvoltare pe termen lung a companiei vizează în mod clar piața românească și că, indiferent de perturbările sau fuziunile pe plan mondial în piața agricolă, KWS va rămâne o companie independentă, concentrându-se în continuare pe specializarea în optimizarea potențialului genetic al plantelor și pe producerea de semințe pentru fermieri.

    Anul acesta s-au produs anumite schimbări foarte importante în sectorul agricol, la nivel global. Noi, la KWS, considerăm că, declarându-ne independența ca obiectiv pe termen lung, înseamnă că ne asumăm atât calitatea pe care o oferim prin produsele noastre dar și respectul față de cei cărora ne adresăm. Consider că astfel dovedim ca și companie că respectăm toate principiile de bune practici și că suntem specialiști în domeniul nostru. Este vorba despre concentrarea know-how-ului într-o singură direcție, aceea la care ne pricepem cel mai bine”, declară Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe, care a preluat această funcție încă de la înființarea filialei locale în 2002.

    Independența companiei față de alte societăți din industrie este evidențiată și prin investițiile pe care KWS le-a inițiat și continuă să le dezvolte în tot bazinul est european, cu precădere în România. În 2005, grupul german a inaugurat la Alexandria cel mai amplu program de ameliorare hibrizi de porumb din Sud Estul Europei. Seria investițiilor greenfield au continuat la Brăila, în 2007, cu stația de procesare semințe de porumb. Cele două entități nu aprovizionează doar piața locală, o mare parte din producție fiind exportată. Astfel, România a devenit o sursă de material genetic pentru toate continentele, iar depozitele din Brăila au căpătat un rol de hub logistic regional în Europa de Sud-Est. O altă investiție remarcabilă a companiei o reprezintă primul laborator privat de control al semințelor certificate, inaugurat în 2011 și care funcționează după cele mai înalte standarde europene.

    Piața agricolă, ca și întreaga industrie se remarcă prin dinamică și prin dezvoltare tehnologică. De aceea, trebuie să anticipăm mereu nevoile acesteia prin cercetare și auto-perfecționare. În 2017, pe lângă conceptul ClimaControl3, care include un grup de hibrizi de porumb cu toleranță sporită la secetă și arșiță, am lansat și doi hibrizi de floarea-soarelui cu tehnologie Clearfield, ca sa putem veni cu mix de culturi performante. În paralel, ne preocupă și împrospătarea portofoliului de rapiță, cu hibrizi noi, care să dea randament sporit în cultură. Asumarea rolului de companie independentă ne ajută să ne aliniem rapid la aceste nevoi specifice ale pieței de semințe și să venim anual cu produse de ultimă generație”, a mai spus Doriana Nițu.

    Compania KWS Semințe deține în portofoliu 26 hibrizi de porumb, din care majoritatea sunt hibrizi de nouă generație, adaptați profilului pedo-climatic al țării noastre. Iar cei mai noi hibrizi de rapiță KWS au urcat în topul preferințelor fermierilor în mai puțin de 2 ani de la lansare, unul din aceștia atingând chiar locul 2 la nivel național.

    Potrivit oficialului companiei, fermierul de astăzi este foarte bine informat și știe exact ce să ceară. Conform unui studiu recent, internetul a urcat foarte mult în topul surselor de informare din domeniul agricol, acoperind 66% din suprafața totală de ferme din România. Fermierii fac schimb de informații cu omologi din alte zone, chiar din alte țări, participă la târguri naționale și internaționale, la seminarii, la convenții, și-au constituit asociații care îi reprezintă la nivel înalt. În plus și mediul academic de specialitate s-a dezvoltat foarte mult la nivel național, astfel încât tranziția între generații se face mult mai ușor, tinerii agronomi având și marele avantaj de a participa la traininguri practice foarte diversificate.

    Raportat la planurile următoare, KWS Semințe are în vedere menținerea în topul primilor 3 producători de semințe la nivel național, dezvoltarea periodică de noi hibrizi care să corespundă climatului temperat-continental specific României și transparența față de parteneri, concretizată în creșterea anuală a gradului de notorietate a brandului KWS în ferme (în prezent aproape de 90%).

    Pentru 2018 nu vrem să așternem doar niște cifre pe hârtie. Încrederea partenerilor noștri în noi e importantă, din aceasta va rezulta evoluția noastră și în viitor, ca și în cei 15 ani de până acum. Putem să spunem că suntem foarte optimiști: avem hibrizi foarte buni și tocmai am lansat un concept valoros pentru specificul regional – ClimaControl3, deținem un portofoliu de fermieri din ce în ce mai bogat, rețea de distribuție și vânzare la nivel național și, independenți fiind, nu depindem de nicio altă entitate sau extensie de brand care să încetinească demersurile decizionale”, a mai spus Doriana Nițu.

    Despre KWS

    KWS Semințe este activă pe piața din România din anul 2002 și a ajuns în 15 ani la un număr de 125 angajați, echipa fiind condusă încă de la început de Doriana Nițu, cunoscută pe piața românească de agri-business ca inginer agronom cu vocație și profesionist cu peste 25 ani experiență în strategie și dezvoltare de business.

    KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS SAAT SE este în topul companiilor multinaționale din domeniul semințelor din agricultură, cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume și cu un număr de aproape 5000 angajați la nivel global.

    KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, utilizând vasta experiență în domeniul ameliorării. Astfel, 40% din personal lucrează în cercetare, către care sunt alocate 15% din veniturile totale ale companiei.

    De peste 160 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.

    Pentru mai multe detalii, contactați: Violeta Niculae, Director Strategie și Inovare – violeta.niculae@kws.com.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA