Ştiri agricole

FORUMUL AGRICOL TRANSFRONTALIER UFMR. Federația Națională PRO AGRO a premiat DOI FERMIERI MOLDOVENI!

Forumul Agricol Transfrontalier UFMR a decis nu doar calea unui dialog direct între fermierii români și cei din Republica Moldova, ci și posibilitatea de a fi recunoscute meritele producătorilor care fac performanță în cele două țări-surori. Federația Națională Pro Agro a avut inițiativa de a veni atât cu soluții pentru probleme cu care se confruntă frații moldoveni, dar și de a acorda un sprijin concret pentru doi fermieri tineri. 

La finele primei ediții a Forumului Agricol Transfrontalier al Uniunii Fermierilor din Republica Moldova și România, președintele Federației Naționale Pro Agro a acordat două premii de recunoaștere a meritelor pentru doi tineri fermieri/antreprenori.

Partea noastră de asociere trebuie să înceapă în primul rând prin a vă arăta că vrem să susținem doi tineri fermieri. Sigur nu este vorba despre o sumă extraordinar de mare, dar este o sumă care să le asigure, să le dea speranța că o astfel de abordare, de atitudine va fi recunoscută, apreciată de către Ministerul Agriculturii din Republica Moldova și cel din România, de către organizațiile profesionale. Este o datorie morală să gândim programe și proiecte – accesare de fonduri UE pentru zonele din afara UE, dar la granița UE, să facem pe platforma online www.ufmr.eu o analiză privind acele clustere despre care am discutat, o abordare rezonabilă”, a declarat liderul Pro Agro.

Președintele Federației Naționale Pro Agro, alături de fermierul Nicolae Todos, la înmânarea premiului

Diplomele și premiile – fiecare a câte 50.000 de lei au fost acordate fermierilor Nicolae Todos și Vitalie Ciobanu.

Vă reamintim că Forumul Agricol Transfrontalier UFMR a avut loc vineri, 10 noiembrie, la Chișinău și a fost organizat de Federația Națională Pro Agro și Federația Națională a Fermierilor din Republica Moldova. Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook Agrointeligența și pe site-ul http://www.agrointel.ro.

Citiți și:

FORUMUL AGRICOL TRANSFRONTALIER UFMR: Problemele și SOLUȚIILE IDENTIFICATE de către FERMIERII DE PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu