• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DIRECTORII APIA – ședință decisivă LA BUCUREȘTI! Ce se întâmplă ACUM LA MINISTERUL AGRICULTURII!

    Roxana Dobre -

    Directorii agenției de plăți din toată țara, convocați la o ședință ce se derulează la această oră în Capitală cu directorul general, Adrian Pintea și ministrul agriculturii, Petre Daea. Agrointeligența-www.agrointel.ro a obținut lista temelor ce vor fi discutate astăzi, vineri – 24 noiembrie.

    Potrivit directorului APIA, Adrian Pintea, întâlnirea care va avea loc în Capitală nu are vreo legătură cu protestul funcționarilor agenției de plăți ci este o instruire anuală care în mod normal avea loc la Sinaia!

    Era o instruire care trebuia să se desfășoare la Sinaia vineri. Iar aceasta nu se mai desfășoară la Sinaia ci aici la București. Este o agendă pe care astăzi o trimitem în teritoriu, despre ce se va discuta. Probabil o să participe și domnul ministru. Directorii vor veni vineri probabil pe la 9.00 și acum pregătesc agenda colegii mei agenda și, repet, ceea ce trebuie să se întâmple la Sinaia se va petrece aici”, a explicat pe 21 decembrie Adrian Pintea în exclusivitate pentru Agrointeligenta -www.agrointel.ro.

    Iată ce vor discuta șefii din teritoriu cu conducerea de la București:

    9.00-9.30   Cuvânt de deschidere al directorului general al Agenției de Plăți și intervenție pentru Agricultură, domnul Adrian Pintea.

    9.30-11.15   Prezentarea stadiului activităților de control de teren pentru anul de cerere 2016 și 2017, actele normative aplicabile în Compania 2017, pregătirea sistemului informatic în vederea efectuării plăților, prezentarea planului de acțiune pentru reducerea ratei de eroare, aprobat de CE, domnul Cornel Turcescu, Director general adjunct.

    11.15-11.45   Prezentarea principaleleor aspecte privind implementarea măsurii 8.1 Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite și măsurii 15 Sprijin pentru angajamente de silvomediu, doamna Corina Rica, Director Direcția Plăți Directe – sector vegetal.

    11.45-12.00 Prezentarea constatărilor si recomandărilor Curții de Conturi a României referitoare la plata ajutoarelor de stat pentru primele de asigurare – an 2015, doamna Stela Tănase, Director Direcția Plăți Directe – sector vegetal

    11.30-12.00  Întrebări și răspunsuri

    12.00-13.30  Pauza de prânz

    13.30-14.00  Aspecte privind resursele umane, doamna Camelia LUCHIAN, Director Direcția Management Resurse Umane

    14.00-14.15  Activitatea de audit intern în anul 2017, Doamna Vica HAPAU, Director Direcția Audit Intern

    14.15-14.30 Prezentarea rezultatelor misiunii de audit extern desfășurate în anul 2017 și auditul Organismului de Certificare pentru certificarea conturilor – an financiar 2017, doamna Raluca Daminescu, Director Direcția Metodologie, Monitorizare, Raportare și Relații Instituționale.

    14.30-15.00 Aspecte privind măsurile de piață, doamna Adriana Chirea, director adjunct Direcția Măsuri de Piață

    15.00-15.30  Discutarea unor aspecte privind activitatea Direcției economice: activitatea de recuperare a creanțelor bugetare, buget 2018 – doamna Melinda Klara Kerekes, Director Direcția Economică.

    15.30-16.00  Aspecte privind patrimoniul și achizițiile publice, doamna Cristina Gavrilă, Director DPAPA.

    16.00-16.30  Încheierea ședinței de lucru de către domnul director general Adrian Pintea.

     

    Vă reamintim că peste 500 de funcționari APIA din toată țara au venit la București pentru a protesta împotriva scăderilor salariale. Angajații ar urma să primească mai puțini bani începând de la 1 ianuarie, motiv pentru care mulți au bătut sute de kilometri și au bătut drumurile toată noaptea în autocare pentru a-și apăra drepturile.

    De la 1 ianuarie, salariile funcționarilor APIA din țară vor scădea, însă nu același lucru se va întâmpla cu veniturile funcționarilor din APIA Central, care lucrează la București. Chiar și așa, colegii din Capitală au venit în stradă alături de funcționarii sosiți din toate colțurile țări. Împreună au scandat mesaje de unitate și de echitate salarială.

    Protestul din Capitală al funcționarilor reprezintă apogeul acțiunilor în care funcționarii și-au manifestat nemulțumirea în ultimele zile. Acum, după venirea lor la București, salariații așteaptă o soluție concretă pentru ca salariile lor să nu scadă fără motiv. De motivația lor, de eforturile lor la locul de muncă, de orele în plus la birou depinde plata eficientă și la timp a subvențiilor fermierilor. Un mesaj pe care, funcționarii APIA speră să ajungă și la ministrul agriculturii de care depinde soarta salariilor lor.

    Citiți și:

    GALERIE FOTO. Funcționarii APIA, CERTAȚI CĂ AU FĂCUT INSTITUȚIA DE RUȘINE! PROTESTUL s-ar putea muta ÎN FAȚA GUVERNULUI!


    Te-ar mai putea interesa

    Plata ANT bovine. Calcul noua dată de referință pentru subvenția pe cap de vacă Victorie a fermierilor – Bruxelles a cedat! Derogări la GAEC 6,7 și 8, și protecție pentru micii fermieri Fermierul Gabi Corodeanu a înlocuit culturile de cereale cu cele de cartofi și ceapă

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile