• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BOMBĂ LA APIA! Compania SIVECO – EXCLUSĂ din licitația APIA! Cine vrea SĂ PUNĂ MÂNA PE SOFTUL CU BANII FERMIERILOR!

    agrointeligenta.ro -

    Blocaj total la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Licitația pentru softul cu care ar urma să se plătească subvențiile fermierilor a ajuns într-un punct în care ițele s-au încurcat atât de tare că sunt șanse minime ca începând cu în ianuarie, APIA să mai poată vira fermierilor vreun leu din schemele restante aferente anului 2017. Un exemplu de schemă ”în aer” este plata pe înverzire, unde APIA nu poate achita drepturile fermierilor până la finalizarea licitației. 

    Banii fermierilor sunt blocați în licitația de 100 de milioane de lei din care Profit.ro a aflat că a fost scoasă chiar firma ce a dezvoltat softul informatic cu care s-au plătit subvențiile agricole în ultimii 10 ani. Siveco România a fost exclusă de APIA din licitația lansată în luna septembrie, determinând compania să deschidă un proces la Tribunalul București.

    Informația privind scoaterea din joc a Siveco România a fost confirmată pentru reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro și de către oficiali din companie.

    Se pare că motivul pentru care Siveco a fost înlăturată pe moment din joc este o amendă primită de la Consiliul Concurenței în luna iulie, o amendă ce nu ar fi fost amintită de companie în oferta pe care a depus-o. Amenda, contestată de către dezvoltator de soft în justiție pare acum de-a dreptul suspectă având în vedere că în vară a picat din senin pentru presupuse fapte din 2008, ca acum exact această sancțiune să devină motivul invocat la excluderea din licitația APIA.

    Ca reacție la această decizie, Siveco a mers în această săptămână în instanță și a contestat excluderea, arătând că dimpotrivă, a semnalat amenda, că au trecut peste 3 ani de la fapta pretinsă, că legislația din 2008, an pentru care a fost amendată, nu sancționa cu excluderea participării la licitații publice în lipsa unei decizii definitive a instanței. Compania arată totodată că nici decizia Concurenței nu este una definitivă.

    În contestația depusă și citată de jurnaliștii de la Profit.ro, firma mai susține că a expus complet și corect informațiile despre sancțiunea primită chiar în DUAE depus la APIA, în care a semnalat: „deși nu suntem în situația [de excludere] respectivă, totuși facem următoarea precizare: Consiliul Concurenței a propus sancționarea SIVECO România SA pe motiv că ar fi încălcat, în anul 2008, dispozițiile art. 5 alin. (1) lit c) din Legea Concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și art. 101 alin. 1 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Decizia motivată a Consiliului Concurenței nu ne-a fost comunicată până în prezent. În afară de faptul că apreciem decizia și sancțiunea anterior menționate ca fiind neîntemeiate, după primirea deciziei motivate, SIVECO urmează a ataca această decizie pe calea instanțelor de judecată în vederea anulării acesteia”.

    Vă reamintim că în luna septembrie, APIA a lansat o licitație pentru servicii de mentenanță, extindere și dezvoltare a sistemului informatic al instituției, contractul fiind estimat la 97,4 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 3 ani. La licitație s-au înscris Siveco, Telekom și asocierea formată din S&T Romania și Teamnet World Professional Services. Subcontractanții Telekom Romania Communications sunt Best Internet Security și Trencadis Corp, iar Soft Business Union este terț susținător. Pentru asocierea condusă de S&T Romania, terț susținător este Ymens Teamnet. Teamnet World Professional Services și Ymens Teamnet sunt parte a grupului înființat de omul de afaceri Sebastian Ghiță. Fostul deputat susține că a vândut în 2012 acțiunile la firmele pe care le controla.

    Siveco a deschis proces împotriva APIA

    Decizia anunțată săptămâna acesta de către Siveco România de a nu mai colabora în afara contractului cu APIA își are acum o explicație. După ce amenda de la Consiliului Concurenței din iulie făcea referire și la sprijinul excedentar acordat funționarilor APIA, acum dezvoltatorul de soft a ajuns în imposibilitatea juridică de a mai sprijini instituția cu care se află în proces.

    Citiți și:

    PLATA SUBVENȚIILOR – ÎN AER! Compania SIVECO aruncă BOMBA: Licitația APIA pentru NOUL SOFT – ÎNTÂRZIATĂ DELIBERAT!

    SIVECO – REACȚIE în cazul LICITAȚIEI TRUCATE LA APIA: ”JUSTIȚIA VA FACE DREPTATE”


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Gabi Corodeanu a înlocuit culturile de cereale cu cele de cartofi și ceapă Preț viței în viu la centrele de colectare, în funcție de rasă și greutate Victorie a fermierilor – Bruxelles a cedat! Derogări la GAEC 6,7 și 8, și protecție pentru micii fermieri

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile