• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DIRECTOR APIA – VESTE PROASTĂ despre PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

    agrointeligenta.ro -

    Agenția de plăți trece printr-o criză fără precedent. Cu o mulțime de funcționari furioși care amenință chiar cu greva generală și cu un soft care dă rateuri fără acoperire de profil, plata subvențiilor pare incertă în aceste momente.

    Potrivit dezvăluirilor lui Ionel Murariu, șeful Centrului Agenției de Plăți pentru Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava, vicepreședinte la nivel național al sindicatului din cadrul acestei structuri, nici la această dată banii pentru subvenția în zootehnie nu pot ajunge la crescătorii de animale fiindcă “softul pentru zootehnie”, nu funcționează!

    “Acesta trebuia să fie funcțional încă din data de 16 no­iembrie. Cu sau fără grevă, nici la această dată banii pentru subvenția în zootehnie (plata pentru numărul de animale crescute de fermieri) nu pot ajunge la crescătorii de animale fiindcă “softul pentru zootehnie”, nu funcționează”, a spus inginerul Ionel Murariu.

    Citiți și:

    442,07 EURO/VACA DE LAPTE – SPRIJIN CUPLAT PE 2017! Care sunt RESTUL SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

    Cea mai recentă situație a plăților anunțată de APIA pe 21 noiembrie arată că au fost transferați în contabilitate pentru efectuarea plății un număr de 450 fermieri care au solicitat sprijin cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic, în cadrul Campaniei 2017, cu o sumă totală de plată de 2.128.837,59 euro.

    ”În ce privește suma totală autorizată la plată atât pentru sectorul vegetal cât și zootehnic, reprezentând avans aferent Campaniei 2017, avem 935,52 milioane euro pentru un număr de 743.939 fermieri care au depus Cerere unică de plată. Precizăm că 644,57 milioane euro s-au plătit din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar diferența de 290,95 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național”, a mai arătat agenția de plăți.

    Mâine funcționarii din toată țara vor protesta în fața Guvernului

    Ionel Murariu, șeful Centrului Agenției de Plăți pentru Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava, vicepreședinte la nivel național al sindicatului din cadrul acestei structuri, a arătat care sunt pregătirile ca­re se fac pentru un nou protest, care, dacă nu va fi luat în conside­rare, ar putea produce o grevă ­gene­­rală în sistemul APIA, care va determina neplata subvențiilor pentru fermieri, din fonduri europene, până la sfâr­șitul anului. “Miercuri, 29 noiembrie, vor pleca de la Su­ceava către București, cu un autocar închiriat, 60 de funcționari din cadrul centrelor APIA din județ. Vor rămâne la muncă în structurile APIA din județ diferența până la 137 de lucrători, care și ei vor fi în protest două ore în fiecare zi, între 10.00 și 12.00”, a explicat Ionel Murariu.

    În fața Guvernului vor protesta miercuri, între orele 10.00 – 15.00, între 2.000 și 2.500 de fucționari APIA din țară, numărul total al angajaților din acest sistem la nivel național fiind de aproximativ 4.500.

    “Cei care nu vor fi prezenți la București au rămas în teritoriu, cu protestul asumat, dar și pentru că trebuie asigurată continuarea activității acestei entități în toate județele țării”, a arătat Ionel Murariu.

    Dacă nu vor fi ascultate și luate în considerare miercuri do­lean­țele angajaților APIA, se va putea ajunge la o grevă generală, care va însemna, doar în județul Suceava, neacordarea subvențiilor pentru circa 45.000 de fermieri, plata pentru terenul exploatat agricol, precum și plata subvențiilor în zootehnie.

    Citiți și: 

    VESTE DE ULTIMĂ ORĂ DE LA APIA: Protestul funcționarilor la Guvern A PRIMIT APROBARE!

    Sursă selectivă: www.obiectivdesuceava.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”