• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ULTIMA ORĂ de la MINISTERUL AGRICULTURII: 2 FEBRUARIE – TERMEN pentru SUBVENȚII!

    agrointeligenta.ro -

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis fermierilor un termen pentru subvenții! Data de 2 februarie a fost înaintată de șeful de la agricultură pentru propunerile care vor veni din parte fermierilor în vederea elaborării unui document comun, care să reflecte poziția sectorului agricol din România față de plata subvențiilor după 2020.

    Contribuțiile agricultorilor la noua legislație pot fi trimise la cabinetul ministrului Petre Daea și pe adresele de e-mail : politici.agricole@madr.ro și carmen.enescu@madr.ro.

    Joi, 11 ianuarie 2018, ministrul Agriculturii, Petre DAEA, și secretarul de stat Alexandru Potor au mediat, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), două dezbateri pe marginea textului Comunicării Comisiei Europene privind Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii.

    La prima dezbatere, au participat membrii Grupului tehnic de lucru pentru pregătirea sectorului agricol românesc în contextul modernizării și simplificării Politicii Agricole Comune, constituit prin Ordinul MADR nr. 25/13.02.2017 și anume: reprezentanți ai Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”(ASAS), USAMV Cluj-Napoca, Institutul de Economie Agrară, Institutele de Cercetare Dezvoltare de la Fundulea, Balotești, Constanța, Fondul de Garantare a Creditului Rural FGCR-IFN-SA  precum și reprezentanți din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

    La cea de-a doua dezbatere, au fost invitați și au participat reprezentanții federațiilor, asociațiilor de fermieri și producători agricoli din România dintre care: Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, Federația Oierilor de Munte din România, Federația Crescătorilor de Bovine din România, ACV Holstein România, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) , Asociația Berarii României, Asociația Națională a Producătorilor și Distribuitorilor de Ciuperci din România, Federația Nostra Silva, Asociația Ecologistă Turism Verde, Asociația Română pentru Agricultură Durabilă, precum și reprezentanți ai Academiei de Studii Economice din București.

    În ambele reuniuni s-au dezbătut aspectele cheie pentru România din textul Comunicării, identificate de MADR, dintre care menționăm: flexibilitatea de implementare a PAC la nivel de stat membru – Statele membre vor trebui să elaboreze planuri strategice privind PAC; convergența externă a plăților directe – reducerea diferențelor dintre statele membre în ceea ce privește sprijinul PAC; asigurarea unui sprijin echitabil și mai bine orientat pentru venitul fermierului (convergența internă); un accent mai puternic pe cercetare, inovare, formare și utilizarea serviciilor de consiliere; îmbunătățirea protecției mediului și acțiuni climatice; reînnoirea generațiilor de fermieri; gestionarea riscurilor.

    Ministrul Petre Daea a solicitat tuturor participanților să transmită contribuții scrise față de aspectele cheie din Comunicarea Comisiei, până cel târziu la data de 2 februarie 2018, în vederea elaborării unui document comun, care să reflecte poziția sectorului agricol din România față de documentul Comisiei. Contribuțiile pot fi trimise la cabinetul ministrului Petre Daea și pe adresele de e-mail : politici.agricole@madr.ro și carmen.enescu@madr.ro .

    Reamintim că, în data de 29 noiembrie 2017, Comisia Europeană a publicat Comunicarea sa ce va sta la baza dezbaterilor la nivelul instituțiilor europene, precum și la nivel de state membre. Textul Comunicării Comisiei Europene privind Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii este disponibil și pe site-ul MADR (http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-4841_ro.htm).

    Citiți și:

    LAURENȚIU BACIU, LAPAR: Performanța în agricultură NU SE FACE CU O SUBVENȚIE MICĂ!

    EXCLUSIV! SCHIMBĂRI la PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Ce au cerut FERMIERII la Ministerul Agriculturii!


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte