• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CUCERIȚI DE GOJI. Doi tineri proprietari de livadă, INVESTIȚIE MARE ȘI-N CULTURA DE NIȘĂ!

    agrointeligenta.ro -

    O plantație de goji gestionată corect aduce profituri ridicate pe termen lung și nu presupune costuri ridicate, spun cei care au investit în această cultură în țara noastră. Pentru că există un interes crescut din partea publicului larg pentru produsele naturale sau bio, cultivarea arbuștilor fructiferi de goji în sistem ecologic, promite profituri substanțiale și multiple oportunități de dezvoltare.

    Plantația de goji, model de afacere ce poate fi implementat oriunde în țară

    Andrei Iosif  și Marina Anton, doi tineri din București au decis să investească într-un proiect de înființare a unei plantații de goji pe o suprafață de 2,5 hectare în comuna Frumușani, județul Călărași.

    Aceștia au o experiență mare în agricultură și dețin, totodată o plantație de meri ce se întinde pe 24 de hectare și una de trandafiri pentru dulceață de 1,5 hectare în aceeași zonă. Produsele livrate de cei doi antreprenori se regăsesc deja pe rafturile celor mai importante magazine din țară.

    Anticipând interesul tot mai crescut în cultura de goji și în proprietățiile acestui fruct, cei doi, au luat decizia de a investi într-o plantație de goji și de a înfința un centru de colectare a fructelor de Goji din toată țara. “Informațiile de pe internet despre cultura de Goji sunt multe dar diversificate. O foarte mare parte din acestea nu au suport tehnic și nu sunt însoțite de rezultate vizibile” declară tânărul investitor Andrei Iosif.

    În dorința de a face lucrurile cum trebuie, singura soluție a fost contactarea unui producător cu experiență și rezultate. “În urma unor recomandări am ajuns la Plantația Goji Bio Brașov, singura pepinieră ce poate oferi material săditor de goji certificat ecologic și consultanță specializată”, explică proprietarii plantației din Frumușani.

    Experiența pe care o deținem, precum și contactele noastre, ne fac să fim foarte încrezători în rolul pe care îl va avea fructul de goji pe piața românească. Nici nu ne-am anunțat bine intenția de a înființa cultura și solicitările pentru fructe goji proaspete, au început să apară”, au menționat aceștia.

    Am început deja demersurile pentru a realiza logistica necesară pentru prelucrarea propriei producții precum și colectarea fructelor de goji din întreaga țară. Colegii de la Goji Bio Brașov s-au angajat ca ne vor pune la dispoziție întreaga rețea de cultivatori pe care o administrează până în acest moment, care depașește 500 de producători de goji. Ca strategie, ne gândim la prelucarea fructului în sucuri și produse pentru sănătate”, au declarat cei doi proprietari ai plantației de goji. Capacitatea centrului de colectare pentru goji urmează să fie de 2-3 tone pe lună.

    Cei doi investitori consideră  cultura de goji ca un model de afacere ce poate fi implementat oriunde în țară cu rezultate peste așteptări dacă este administrată corect.

    Conform ultimelor informații România deține una din cele mai mari suprafețe cultivate cu goji din Europa. Există chiar niște initiative legislative de a stimula cultivarea de goji în țară prin utilizarea fondurilor europene.

    De curând a trecut de Parlament, inițiativa de modificare a Legi Pomiculturii, prin care se introduce pe lista speciilor autohtone specia goji. Cu această ocazie, se vor putea accesa fonduri europene mult mai ușor.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Alexander Degianski a semănat floarea-soarelui și a intrat la porumb: ”Ne adaptăm în funcție de loc” Mihai Mirițescu, Saaten Union: Sfatul meu pentru fermieri este să semene mazărea cât mai repede Soiul de afine care face fructe uriașe, demne de Cartea Recordurilor

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte