• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROINTELIGENȚA vă ajută! Descărcați CEREREA UNICĂ APIA 2018 cu toate MODIFICĂRILE pentru SUBVENȚII!

    Roxana Dobre -

    Formularul tip cerere pentru subvențiile APIA pe 2018! Aprobarea formularului-tip pentru cererea unică din Campania 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial, iar fermierii se pot pregăti pentru depunerea formularului pentru subvenții. Campania 2018 începe la 1 martie și se încheie la 15 mai.

    Așa cum v-am obișnuit în fiecare an, Agrointeligența – www.agrointel.ro vă pune la dispoziție forma finală a cererii unice de la APIA, cu toate modificările aprobate. Este vorba despre tipizatul publicat în forma finala în Monitorul Oficial și care este trimis de la București și către centrele județene ale APIA.

    Potrivit precizărilor din Monitorul Oficial, cererea unică poate fi depusă și după data de 15 mai în termen de 25 de zile calendaristice cu o reducere de 1 la sută pe zi pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cerere unică ar fi fost depusă până la data de 15 mai inclusiv.

    De menționat însă că în Campania 2017, ministrul agriculturii a decis să nu le mai permită fermierilor să depună cererea pentru subvenții după termenul limită, deci în perioada cu penalizări, ca să evite ca producătorii agricoli să încaseze mai puțini bani din cauza penalizărilor.

    Fermierii depun o singură cerere unică de plată chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Cererea unică de plată, completată de fermieri se depune la centrele locale/judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în perioada 1 martie – 15 mai 2018.

    Pentru a consulta documentul îl puteți descărca aici: Cerere_de_plata-2018_Anexa-1-Agrointeligenta

    Documentele obligatorii pentru subvenții

    -Copie CI/BI/ paşaport;
    -Pentru persoanele juridice – actele care atestă forma de organizare, înregistrarea fiscală şi numirea/ desemnarea unui administrator, după caz, în original;
    – Dovadă cont bancar activ;
    – Documente specifice, diferenţiate pe tipul de sprijin solicitat;
    – Documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor declarate;
    – Beneficiarii M11 trebuie să depună odată cu cererea unică de plată sau până la termenul limită de depunere a cererii, copia contractului încheiat între organismul de control și beneficiar, copia fișei de înregistrare a beneficiarului în agricultura ecologică și Registrul parcelar conform Anexei nr. 1 din Ordinul MADR nr. 1253/2013, cu modificările și completările ulterioare. Acestea trebuie să fie vizate de către Direcția Agricolă Județeană și să fie valabile pentru anul în curs.

    Atenție! Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz. Dacă nu respectați toate condiţiile şi obligaţiile carevă revim se aplică sancţiuni sau chiar excluderea de la plată!

    Ce trebuie să mai rețină fermierii care cer subvenții

    Potrivit prevederilor legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin prezentate mai sus trebuie să respecte normele de ecocondiţionalitate pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferentde mărimealor.

    Pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală se aplică cu prioritate cerințele specifice acestor măsuri, iar elementele privind ecocondiționalitatea trebuie corelate cu angajamentele asumate în cadrul acestor măsuri.

    Nerespectarea de către femieri a normelor de ecocondiţionalitate conduce la reducerea plăţilor sau excluderea de la plată a cererii de sprijin, pe unul sau mai mulţi ani, după caz.

    APIA recomandă fermierilor ca înainte de a veni la Centrele APIA, să se prezinte la Primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situația terenului pe care îl utilizează, în vederea eliberării adeverinţei de către primării conform înscrisurilor din Registrul Agricol, aferente anului de cerere, iar dacă au în exploatație și animale să verifice situația acestora în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) cu ajutorul medicului veterinar concesionar, asociației sau propriilor evidențe, dacă este utilizator SNIIA.

    Atenție! Dacă soliciţi sprijin cuplat, verificarea animalelor în Registrul național al exploatațiilor (RNE) trebuie făcută atât la data de referinţă cât şi la data depunerii Cererii Unice de Plată.


    Te-ar mai putea interesa

    Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și frig. Unde vor scădea temperaturile cel mai mult Familia Moraru a investit în prima fermă pentru creșterea tradițională a puilor în aer liber Adeverința pentru subvențiile de la APIA – doar cu semnătura primarului

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile