• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Floarea-soarelui CLEARFIELD PLUS de la LIMAGRAIN! Top 3 hibrizi pentru PRODUCȚII MARI ÎN 2018!

    agrointeligenta.ro -

    Noii hibrizi de floarea-soarelui îi ajută pe fermieri să obțină cea mai bună producție mizând pe o tehnologie agricolă testată și care și-a dovedit eficiența mulțumită celor mai  mai inovatoare produse de pe piață. Compania LIMAGRAIN este alături de fermierii care vor să aibă cel mai bun randament la hectarul cultivat cu floarea-soarelui, iar pentru anul 2018, Adelin Damian – Product Manager LIMAGRAIN România, le recomandă agricultorilor hibrizii Clearfield Plus. 

    În anul 2013, LIMAGRAIN începea o fructoasă colaborare cu compania BASF prin producerea hibrizilor de tip Suneo-Clearfield, o soluție inovatoare pentru compaterea buruienilor și de asemenea, o dublă protecție împotriva parazitului Orobanche Cumana, protecție genetică până la rasă G, a hibridului și protecția chimică oferită de erbicidul Pulsar.

    De atunci lucrurile au evoluat foarte mult și, în anul 2015, LIMAGRAIN vine pe piață cu hibrizi de tip Clearfield Plus, deasemeni împreună cu compania BASF.

    Hibrizii de tip Clearfield Plus sunt hibrizi de generație nouă, cu un ridicat potențial de producție, cu un conținut ridicat în ulei și adaptați pentru toate condițiile pedoclimatice favorabile culturii de floarea soarelui din țară noastră. Trebuie amintit faptul că toți hibrizii LIMAGRAIN, înainte de intrarea în piață au fost testați pe o perioada de cel puțîn trei ani în toate zonele de cultură ale florii soarelui din România, atât în centrele de testare ISTIS cât și în câmpurile experimentale LIMAGRAIN.

    Pe lângă potențialul de producție ridicat hibrizii de tip Clearfield Plus, se diferențiază și prin faptul că fenomenul de ”yellow flash’’(ușoară îngălbenire a frunzelor după aplicarea erbicidului) dispare aproape complet, stresul plantei după aplicarea erbicidului este mult mai mic decât la hibrizii Suneo Clearfield.

    Când se aplică erbicidul Pulsar Plus

    Doza de aplicare a erbicidului Pulsar Plus s-a modificat față de erbicidul Pulsar 40 această fiind variabilă de la 1,2l /ha, până la 2 l/ha, în funcție de buruienile existente în cultură și de prezența parazitului Orobanche Cumana. Stadiul de aplicare este de la 2 până la 8 frunze ale culturii de floarea-soarelui, respectiv 6-8 frunze în situația în care se dorește combaterea parazitului Orobanche Cumana.

    Cei mai cunoscuți hibrizi Clearfield Plus ai companiei LIMAGRAIN sunt: LG 50.635 CLP, LG 55.55 CLP, LG 56.71 CLP, LG 54.61 CLP.

    1. Hibridul LG 50.635 CLP

    Este un hibrid de generație nouă de floarea-soarelui, care a fost lansat anul trecut. Este un hibrid semitimpuriu, de talie medie cu un sistem foliar bogat și cu o foarte bună vigoare la pornirea în vegetație. Capitul de dimensiuni mari cu poziție aplecată. Are o foarte bună toleranță la bolile specifice în special la Phoma și Phomopsis dar ce este cel mai important, are rezistență genetică la toate rasele de mâna cunoscute în România, rezistență dată de gene prezente în ambele forme parentale.

    Hibridul are semințe mari , de culoare neagră, cu MMB de 60-65g și cu MH 40-42kg/hl. Conținutul în ulei 45-46%.

    Recomandat a se cultivă în toate zonele de cultură a florii soarelui din România.

    Densitate recomandată 50.000-55.000pl/ha.

    2. Hibridul LG 55.55 CLP

    Este un hibrid semitimpuriu de floarea-soarelui cu o perioada de vegetație de 126-128 de zile, cu înflorire timpurie și plante de talie medie. Calatidiul este de dimensiuni mari, bine fecundat, cu poziție semiaplecată. Are o toleranță foarte bună la Sclerotinia de capitul, dar și la Verticillium. De asemenea are rezistență genetică la toate rasele de mâna cunoscute în România.

    Semințele sunt de dimensiuni mari, MMB 62-64 gr și MH 46-48 kg/hl. Conținut în ulei 46-47%.

    Hibrid recomandat a se cultivă în toate zonele de cultură a florii soarelui dar cu rezultate excelente în zonele secetoase și aride.

    Densitate recomandată 50.000-55.000 pl/ha.

    3. Hibridul LG 54.61 CLP

    Este un hibrid timpuriude floarea-soarelui, cel mai timpuriu hibrid al companiei LIMAGRAIN, care se pretează a fi cultivat și în sistem succesiv sau pt semănat tardiv(în cazurile în care semănatul nu s-a putut efectua în epoca optimă din diferite motive. Este un hibrid de talie medie (nu este susceptibil la cădere), cu o vigoare foarte bună la răsărire, cu înflorire foarte timpurie , aproximativ 68-70 zile de la semănat. Acest lucru ajută foarte mult hibridul LG 54.61 CLP, deoarece perioada de înflorire, nu coincide cu perioada temeperaturilor ridicate și a secetei din timpul verilor. De asemenea, și acest hibrid are rezistență genetică la toate rasele de mâna cunoscute în țară noastră și o toleranță foarte bună la Phoma, Phomopsis și Verticillium.

    MMB 62-66 gr, MH 40-42 kg/hl. Conținut în ulei 46-47%

    Densitate recomandată 55.000 – 57.000 pl/ha

    Pentru a atinge cel mai ridicat potențial de producție al hibrizilor, compania LIMAGRAIN recomandă fermierilor să respecte îndeaproape verigile tehnologice, în principal semantul în epoca optimă și densitatea recomandată . De asemenea, mare atenție la fertilizarea cu azot, dozele ridicate și unilaterale de azot au un efect negativ asupra conținutului de ulei, sensibilizand în același timp plantele la boli.


    Te-ar mai putea interesa

    Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile