• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BIOSTIMULATOR pentru plante: 10 motive pentru care FERMIERII FOLOSESC AMINOSOL!

    agrointeligenta.ro -

    Compania LEBOSOL, partenerul de top al fermierilor pentru nutriția foliară a plantelor, comercializează încă din anul 1985 un îngrăşământ foliar pur organic cu peste 55% aminoacizi – AMINOSOL® – care, după o multitudine de experienţe practice, a trezit un mare interes atât pentru cultura mare cât și pentru horticultură, viticultură sau pomicultură.

    AMINOSOL® este un biostimulator pentru plante, ce conţine 22 de aminoacizi diferiţi şi peptide (56-58%), corespunzând la 9% N (110,7 g/N/l) azot organic. Este un îngrăşământ biologic, OMOLOGAT pentru agricultura ecologică, folosit la scară largă în toată Europa.

    Pentru producerea AMINOSOL® se utilizează exclusiv hidrolizat de proteină de origine animală, care ar putea fi folosit și la producția unor produse alimentare. Proteinele brute utilizate pentru producerea AMINOSOL® sunt ideale pentru nutriția plantelor. Inițial, aceste proteine sunt insolubile în apă. Printr-un proces enzimatic, care exclude deteriorarea materialului biologic sensibil și conservarea tuturor ingredientelor valoroase pentru AMINOSOL®, acestea sunt transformate într-o formă solubilă și disponibilă pentru plante.

    Hidrolizatele proteice se obțin prin 2 metode: hidroliză chimică sau enzimatică. Între acestea există totuși o diferență majoră care se resfrânge negreșit asupra plantelor. Hidroliza chimică face uz de temperaturi foarte ridicate (138°C), determinând hidroliza necontrolată a proteinelor, eliberarea a numeroși aminoacizi și distrugerea unora importanți (ex: triptofanul). Hidroliza enzimatică presupune utilizarea de enzime proteolitice la temperaturi de max. 60°C iar hidrolizatele enzimatice rezultate conțin mai puțini aminoacizi liberi dar mai multe peptide solubile precum și aminoacizi termolabili, ca triptofanul.

    Aminoacizii se pot forma ca izomeri L și D, dar numai izomerii tip L sunt metabolizați de către plante. D-aminoacizii NU sunt direct asimilabili de către plante. Deoarece hidroliza enzimatică are loc în condiții de temperatură mai scăzută și pH neutru, hidrolizatele produse pe cale enzimatică au un conținut mai ridicat de L-aminoacizi. Prin urmare, este deosebit de important de menționat faptul că toți aminoacizii din componența AMINOSOL® sunt de tip L-aminoacizi.

    10 motive pentru care fermierii aleg AMINOSOL®

    1. Poate fi aplicat în oricare stadiu de vegetație, este uşor de asimilat de către plante și foarte eficient. Furnizează elemente naturale constitutive și stimulează formarea celulelor.
    2. Influenţează pozitiv activitatea enzimatică şi scurtează procesele biochimice din interiorul plantei.
    3. Creşte capacitatea de absorbție a frunzelor, activează dezvoltarea sistemului radicular şi creşte stabilitatea transportului de substanţe nutritive în plantă.
    4. Stimulează dezvoltarea sănătoasă a plantelor în fazele inițiale, formarea florilor și a fructelor și creşte rezistenţa generală a plantelor.
    5. Conține microelemente chelatate, care sunt ușor și rapid asimilate de plantă.
    6. Aprovizionează planta cu azot uşor disponibil, hrăneşte organismele din sol și este complet biodegradabil.
    7. Reduce stresul după tratamentele fitosanitare (ex: erbicidarea) și asigură astfel nivelul de producție.
    8. Menține microelementele în soluție, acționează ca agent de tamponare a pH-ului și optimizează compatibilitatea substanțelor active cu apa.
    9. Umectează mai bine frunza și conferă soluției de stropit o aderență maximă pe frunză.
    10. Îndepărtează animalele sălbatice și rozătoarele, prevenind astfel daunele provocate de acestea.

    Doza de aplicare a AMINOSOL® prin stropire foliară este în general de 1-3 l/ha însă, în funcție de cultură, doza poate fi configurată conform necesităților și numărului de aplicări.

    Pentru informații personalizate cu privire la aplicarea AMINOSOL® vă rugăm să contactați echipa LEBOSOL®. Datele de contact se pot regăsi pe site-ul www.lebosol.ro/Contact.

    AMINOSOL® – Adevărata fericire pentru plante!


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an Culturi fără îngrășăminte – cât de mult scade producția?

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte