• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BANI ÎN PLUS pentru crescătorii de porci MANGALIȚA ȘI BAZNA! 176 EURO – SUBVENȚIA care SE PLĂTEȘTE ÎN 2018!

    Roxana Dobre -

    Veste excelentă pentru fermierii care cresc porci din rasele Mangalița și Bazna.  Acești producători agricoli primesc o subvenție în plus de 176 euro pentru anul 2018. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le oferă posibilitatea crescătorilor de porcine să primească acești bani care se acordă pe Unitate Vită Mare (UVM), adică pentru 2 capete în cazul porcinelor, ceea ce revine 88 de euro pe cap de animal. De specificat că nu există un efectiv maxim pentru care puteți lua subvenția de la APIA dar condiția de bază este ca fermierul să mențină numărul de animale cu care intră în schemă până la ieșirea din aceasta!

    Banii se acordă anual prin Pachetul 8 – Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon din cadrul Măsurii de Agromediu și climă, schemă pe poate fi cerută la APIA printr-un angajament care se încheie pe cinci ani!

    Iată ce condiții trebuie să îndepliniți:

    – beneficiarul se angajează să respecte regulamentul de organizare și funcționare a registrului genealogic al rasei condus de asociații acreditate de Autoritatea Națională de Zootehnie (ANZ) în baza art. 5 lit. a) din HG nr. 1188/2014,
    – beneficiarul se angajează să menţină pe o perioadă de 5 ani numărul de animale femele adulte de reproducție prevăzut la încheierea angajamentului, precum și descendenții femele necesari pentru înlocuirea acestor animale până la sfârşitul programului.

    Atenție! Dacă efectivul angajat se reduce, datorită unor cauze cum ar fi îmbolnăvirea, sacrificarea, moartea sau vânzarea animalelor, beneficiarul are obligaţia de a notifica APIA și de a reface efectivul de femele adulte de reproducție, prin trecere de la tineret sau prin cumpărare; în cazul în care efectivul de animale adulte nu se va reface în maximum 6 luni de la momentul notificării, sprijinul va fi redus proporţional,

    Beneficiarii acestor plăți sunt fermierii care cresc femele adulte de reproducție de rasă pură locală, scroafe peste 50 de kilograme, în pericol de abandon din speciile Mangalița și Bazna, înscrise în Registrele genealogice ale raselor – secțiunea principală – conduse de asociații acreditate de Agenția Națională pentru Zootehnie – ANZ.

    Reamintim că fermierii care cresc cele două rase se pot înscrie și în Programul de purcei gratis lansat de Ministerul Agriculturii oficial în 2018.  Trebuie să rețineți că furnizorii au obligația să livreze purcei înțărcați din rasele Bazna sau Mangalița cu o greutate minimă de 10 kilograme/cap pentru care primesc 250 de lei/cap.

    Citiți totul despre acest program în următoarele articole:

    START pentru PROGRAMUL CU PURCEI GRATIS! Unde și cum SE DEPUN CERERILE pentru suine MANGALIȚA ȘI BAZNA!

    Programul cu PORCI GRATIS pentru GOSPODĂRIILE POPULAȚIEI. Ce informații oficiale a transmis MINISTRUL PETRE DAEA!

    PORCI GRATIS 2018. Unde te înscrii în programul cu purcei din RASELE MANGALIȚA ȘI BAZNA

    PROGRAMUL pentru PURCEI GRATIS – PE MASA GUVERNULUL! Fermierii vor avea 90 DE ZILE PENTRU ÎNSCRIERE!

    ULTIMA ORĂ! Guvernul A APROBAT PROIECTUL pentru PURCEI GRATIS MANGALIȚA ȘI BAZNA!

    PURCEI GRATIS 2018. Tot ce trebuie să știi despre PROGRAMUL CU MANGALIȚA ȘI BAZNA!

    REȚETA DE FURAJARE pentru porcii MANGALIȚA ȘI BAZNA. Cum se pot îngrășa PURCEII PRIMIȚI GRATIS!


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”