• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum ajutăm RAPIȚA DUPĂ O IARNĂ GREA? Secretul producției de 6,86 TONE/HECTAR!

    agrointeligenta.ro -

    Vremea tot mai capricioasă și schimbările climatice severe din ultimii ani dau bătăi de cap tot mai mari agricultorilor. Anul acesta, vremea nu a ținut cu fermierii și a dat peste cap natura și planurile începutului de primăvară. Nici toamna trecută nu a fost una generoasă, suprafețe mari agricole fiind afectate de lipsa precipitațiilor în etapa semănăturilor.

    Ce se poate face face pentru a stimula și proteja rapița?

    Rapița, o cultură tehnică, grea şi sensibilă, mai ales la secetă şi mai cu seamă în primele faze de dezvoltare, este cea mai afectată cultură în acest început de an în România. În tot sudul țării și nu numai, suprafețe agricole foarte mari au fost afectate de lipsa precipitațiilor în perioadele optime precum și de oscilațiile de temperatură din acest început de an. Astfel, cel puțin zeci de mii de hectare de rapiță se află într-o stare de dezvoltare precară cu potențial de producție redus.

    În această situație, agricultorii au nevoie de ajutor pentru a reuși să transforme cultura de rapiță din pierdere în castig. Au fost inspirați cei care au tratat rapița în toamnă cu produse de protecție și stimulare care determină creșterea cantității de clorofilă și a imunității plantelor. În acest caz, rapița a rezistat condițiilor meteo nefavorabile și urmează să intre în următorul ciclu de dezvoltare.

    În cazul în care nu ați tratat rapița în toamnă, puteți face aceste tratamente cu prima ocazie. De exemplu, biostimulatorul Albit®, care are și proprietăți antistres este cea mai indicată opțiune pentru stimularea și protejarea culturii de rapiță în aceste condiții.

    Pentru tratamentele cu Albit ® nu trebuie făcute lucrări suplimentare, ci trebuie adăugată doza recomandată în soluția de lucru a tratamentelor cu pesticide sau îngrășăminte.

    Ce este Albit ®?

    Albit ® este un agent de protecție și stimulare care influențează pozitiv toate funcțiile vieții plantelor, precum și microbiocenoza solului contribuind la o imunitate puternică, un metabolism echilibrat și o nutriție eficientă.

    Utilizat în peste 60 de tipuri de culturi, Albit ® este un biostimulator cu proprietăți antistres, fungicid și stimulare folosit atât la tratarea semințelor/răsadurilor și ca tratament foliar în vegetație.

    Albit ® are la bază mecanisme naturale: acid poli-beta-hidroxibutiric (biopolimer natural de stocare a bacteriilor benefice din sol (Bacillus Megaterium şi Aureofaciens Pseudomonas) și microelemente: MgO, SO24 , K2O, P2O5, N.

    Prin mecanismele sale, Albit ® declanșează creșterea nivelului enzimelor antioxidante și determină creșterea conținutului de acid ascorbic și clorofilă (creștere până la 100% față de control).

    Având în vedere că orice stres asupra plantelor determină acumularea de specii reactive de oxigen și deteriorarea de clorofilă, plantele tratate cu Albit ® posedă o rezistență mult mai mare la stres.

    Cum ajută Albit ® plantele?

    Protecție: Albit ® crește imunitatea plantelor și capacitatea naturală a acestora de a rezista în fața factorilor de stres

    Protejează împotriva stresului provocat de pesticide – Albit ® reduce și chiar elimină efectul stresant al pestidelor. Adăugarea Albit ® în tratamentele cu pesticide asigură în medie o – creştere a productivităţii la hectar.

    Efect fungicid: Albit ® crește imunitatea plantelor și capacitatea naturală a acestora de a rezista în fața bolilor. Acesta potențează tratamentele cu fungicide și asigură o eficiență biologică crescută . Albit ® nu este toxic și protejează plantele prin suprimarea dezvoltării unei game largi de boli principale de cultură. Eficiența biologică a Albit împotriva bolilor plantelor este în medie între 40-80% (mai multe detalii AICI)

    • Crește toleranța și rezistența plantelor în fața condițiilor meteorologice nefavorabile: secetă, temperaturi extreme, băltiri , grindină etc (mai multe detalii găsiți AICI)

    Stimulare: Albit ® acționează în toate etapele vitale ale vieții plantelor (mai multe detalii găsiți AICI)

    Reglează flora microbiană din jurul rădăcinilor plantei: suprimă organismele patogene și ajută la proliferarea ciupercilor benefice (Сladosporium, Trichoderma și Gliocladium) și bacteriilor fixatoare de azot

    Îmbunătățeste germinația – tratarea semințelor cu Albit ® îmbunătățeste germinația

    Dezvoltă sistemul radicular – Sub acţiunea Albit ® are loc întărirea formării rădăcinii, formarea rădăcinilor secundare suplimentare, facilitând absorbția elementelor nutritive din sol și crescând rezistenţa plantelor la secetă

    Îmbunătățeste absorbția nutrienților minerali – Absorbția elementelor nutritive din sol și a îngrășămintelor în plante crește cu:

    Îmbunătățeste randamentul plantelor: Albit ® acţionează asupra plantelor la nivel biochimic şi celular și schimbă caracteristicile biometrice ale creşterii vegetative (germinarea, creşterea sistemului radicular, înfrăţirea, timpul necesar pentru fazele fenologice, etc.) şi caracteristicile structurii culturilor

    Sporește eficiența tratamentelor clasice: adăugarea Albit ® în tratamentele cu pesticide determină creșterea eficienței biologice a acestora

    • Crește producția – creșterea se obține prin stimularea proceselor de creştere a plantelor pe parcursul întregii perioade de vegetaţie. – a stabilit recordul mondial la rapiță.

    În anul 2015, în Estonia, fermierul Margus Lepp areusit sa obtina cea mai mare producție de rapiță din istorie – 6,86 tone/hectar, utilizand biostimulatorul Albit ® în vegetație pe o solă de 39 de hectare.

    Prin prisma mecanismelor de acțiune și a caracteristicilor sale, Albit ® este un tratament “fundație”, deoarece acționează în toate etapele și domeniile vitale ale dezvoltării plantelor și potențează toate tratamentele aplicate: îngrășăminte, pesticide etc. De aceea, acest biostimulator nu trebuie să lipsească din arsenalul nici unui agricultor orientat spre performanță.

    Pentru mai multe detalii legate de Albit ®, vă rugăm accesați site-ul www.albit.ro sau luați legătura cu unul dintre reprezentanți: http://albit.ro/contact/


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale