• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚII DE PÂNĂ LA 269 EURO ÎN PLUS PE HECTAR pentru FERMIERII DIN ACESTE JUDEȚE!

    Roxana Dobre -

    Veste bună pentru fermieri! Directorul general al Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat luni- 26 martie care sunt județele unde fermierii pot să primească bani în plus pe hectar dacă depun cereri unice în Campania 2018.

    Începând din 2018 fermierii pot solicita sprijin pentru trei pachete noi din Măsura 10 ”Agromediu și climă” și anume: Pachetul 9, terenuri agricole importante ca zone de hrănire pentru acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) care are două subpachete iar această măsură este valabilă pentru județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Vaslui. Sprijinul financiar este de 200 de euro pe hectar pentru terenurile arabile unde se găsește această pasăre dar cele două variante ale submăsurii aduc 269 euro/ha/an dacă se folosesc lucrări manuale pe pajiști importante pentru acvila țipătoare mică și 190 euro/ha/an dacă se folosesc lucrări cu utilaje ușoare pe pajiști importante pentru acvila țipătoare mică. La fel Pachetul – refugii ecologice pe terenuri arabile pentru speciile de păsări comune asociate terenurilor agricole avem o plată de 92 euro/an/ha valabilă pentru mai multe județe și anume: Vaslui, Brăila, Buzău, Ialomița și Călărași. În plus, fermierii pot opta și pentru Pachetul 11 – terenuri agricole importante pentru dropie (Otis tarda), cu următoarele sub-pachete: -sub-pachetul 11.1 – terenuri arabile importante pentru dropie (Otis tarda) și varianta 11.1.1 – conversia terenurilor arabile în pajiști – 255 euro/ha/an și varianta 11.1.2 – zonă de protecție pentru dropie pe teren arabil – 100 euro/ha/an. Acestea sunt valabile în județele Bihor și Timiș, a arătat directorul general al APIA la conferința organizată de EurActiv România, cu sprijinul Comisiei Europene, „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”.

    Despre noile scheme Agrointeligența-www.agrointel.ro a scris aici: BANI ÎN PLUS pe hectar! NOILE SCHEME pe care LE PUTEȚI CERE de la APIA ÎN ACEST AN!

    De precizat că plățile compensatorii se acordă pentru respectarea angajamentelor pe o perioadă de 5 ani, fiind necesar ca fermierii să respecte cerințele de bază și cele specifice aferente pachetelor pentru care aplică și să țină o evidență a activităților agricole prin completarea caietului de agro-mediu. Indiferent dacă pachetul se aplică pe teren arabil sau pe pajiști permanente, nu este permis aratul sau discuitul pajiștilor existente în cadrul fermelor care au angajamente în derulare. Beneficiarii vor trebui să facă dovada deținerii cunoștințelor necesare implementării angajamentelor.

    Alocarea totală a acestei măsuri depășește 1 miliard de euro.

    În altă ordine de idei, șeful APIA a arătat și care este situația depunerii cererii unice la zi petru Campania 2018 care a demarat la 1 martie și se încheie la 15 mai. ”La 1 martie a fost demarată campania de primire a cererile unice de plată, până la 26 martie fiind depuse 236.887 de cereri pentru o suprafață de 685.202 ha. Ca o noutate vă pot spune că începând de astăzi am început să primim cereri și pentru zootehnie și anume pentru ANTZ 7 și ANTZ 8. În privința plăților la zi vă pot spune că pentru campania 2018, avem acordate deja 2,5 miliarde de euro din bugetele FEGA, FEADR și Bugetul național”, a punctat Pintea.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte